Konsumimi i çokollatës së zezë zvogëlon stresin dhe inflamacionin - Bota Sot
Konsumimi i çokollatës së zezë zvogëlon stresin dhe inflamacionin

Ushqime

Konsumimi i çokollatës së zezë zvogëlon stresin dhe inflamacionin

Më: 3 korrik 2020 Në ora: 00:44
Foto ilustrim

Hulumtimet e reja tregojnë se mund të ketë përfitime shëndetësore për të ngrënë disa lloje të çokollatës së zezë.

Gjetjet nga dy studime që janë prezantuar në takimin vjetor Experimental Biology 2018 në San Diego tregojnë se konsumimi i çokollatës së zezë që ka një përqendrim të lartë të kakaos (minimalisht 70% kakao, 30% sheqer kallam organik) ka efekte pozitive në nivelet e stresit, inflamacionit, etj. humor, kujtesë dhe imunitet.

Ndërsa dihet që kakao është një burim kryesor i flavonoideve, kjo është hera e parë që efekti është studiuar në lëndët njerëzore për të përcaktuar sesi mund të mbështesë shëndetin konjitiv, endokrin dhe kardiovaskular.

Rezultatet në lidhje me çokollatën e zezë u prezantuan në seancat live poster: Çokollata e errët (70% kakao)

Efektet e shprehjes së gjenit njerëzor: Kakao rregullon reagimin imun qelizor, sinjalizimin nervor dhe perceptimin ndijor, shkruan alternative medicine.

Kjo provë eksperimentale pilot e fizibilitetit shqyrtoi ndikimin e 70% të konsumit të çokollatës kakao në shprehjen e imunitetit njerëzor dhe gjenit qelizor dendritik, me përqendrim në citokinat pro- dhe anti-inflamator.

Gjetjet e studimit tregojnë se konsumi i kakaos rregullon rrugë të shumta sinjalizuese ndërqelizore të përfshira në aktivizimin e qelizave T, reagimin imun qelizor dhe gjenet e përfshira në sinjalizimin nervor dhe perceptimin shqisor, kjo e fundit potencialisht e lidhur me fenomenet e hiperplastikitetit të trurit. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat