Video - Bota Sot
E martë, 21 maj 2019
  • Bogujevci: Shteti nuk është bërë asgjë për të adresuar krimet e luftës

    “Mos dokumentimi i krimeve të luftës në Kosovë është vetëmohim, jo vetëm dokumentimi i humbjes në njerëz, por edhe dëmet materiale. Mos ndërtimi i mekanizmave shtetërorë për përkrahje të dëshmitarëve është vetëmohim. Mos ndërtimi dhe mungesa e insistimit ndaj komunitetit ndërkombëtar për mekanizma shtetërorë për gjykatë për krime të lufte është vetëmohim. Mos përmendja e krimeve të luftës në negociata me Serbinë është vetëmohim i krimeve të luftës që Serbia i ka bërë në Kosovë. Shuarja e institutit për mbledhje të të dhënave për krime të luftës është vetëmohim. Kot janë deklaratat se gjoja po kërkojmë llogari nga Serbia kur këta si bartës të institucioneve nuk kanë bërë asgjë në nivel të shtetit për të adresuar krimet e luftës”, tha ajo.