E keqpërdori Zvicrën për 117 mijë franga, dëbohet Luani nga Maqedonia

Zvicra

E keqpërdori Zvicrën për 117 mijë franga, dëbohet Luani nga Maqedonia

Më: 2 tetor 2020 Në ora: 13:07
Ilustrim

Gjykata e Rrethit në Zurzach e ka dënuar një shtetas të Maqedonisë së Veriut i cili, së bashku me gruan e tij, mbanin sekret marrjen e shtesave ditore dhe pagat

Shtetasi maqedonas për shumë vite kishte marr ndihmë sociale së bashku me bashkëshorten e tij, ndërsa iu gjet një referencë për një llogari bankare në një dokument të sigurimit shëndetësor.

Shpejt më pas u bë e qartë se Luani (41), kishte marrë rreth 117,000 franga ndihma ditore dhe pagesë të pagave nga viti 2012 e deri në vitin 2019. Kështu që prokurori filloi hetimet, shkruan “Badische Tagblatt”, transmeton Shtegu.com. Ndaj tij janë ngritur akuza për mashtrim tregtar dhe marrje të paligjshme të përfitimeve të ndihmës sociale. Shtetasi i Maqedonisë së Veriut dhe bashkëshortja e tij gruas së tij Leonia është dashur të përgjigjen para Gjykatës së qarkut në Zurzach. Prokurori kërkoi një dënim me burg me kusht me dy vjet, plus dhjetë vjet dëbim nga vendi.

Luan ka jetuar në Zvicër për gati dhjetë vjet dhe ka tre fëmijë në moshë shkollore me gruan e tij 40 vjeçare, e cila u rrit në Zvicër.

Të dy u akuzuan se kishin marrë gjithsej 117,000 frangave më shumë ndihmë sociale. Nga viti 2011 e deri në vitin 2016 ata morën rreth 260,000 franga nga një ent i mirëqenies sociale. Nga 2013 deri në 2016 ata gjithashtu kishin marrë rreth 100,000 franga nga një punëdhënës, SUVA dhe një kompani e sigurimeve, por nuk e informuan zyrën e mirëqenies sociale. Pasi u transferua në Zurzibiet, gruaja aplikoi për ndihmë sociale në vendbanimin e saj të ri në shtator të vitit 2016. Brenda gjashtë muajve ata morën gati 30,000 franga. Në të njëjtën kohë ata tërhoqën 17,400 franga nga një kompani e sigurimeve. Ata gjithashtu blenë një makinë në janar të vitit 2017, ta cilën duhet të kishin raportuar në zyrën e mirëqenies sociale sepse ishte një pasuri.

Gjykata e rrethit dënoi shqiptarin nga Maqedonia e Veriut siç u kërkua nga prokurori publik, megjithatë, me një dënim me burg me kusht prej dy vjetësh. Përveç kësaj, ai i shqiptoi një dëbim nga Zvicra për dhjetë vjet. Gruaja u shpall e pafajshme për shka se nuk ishte e denjë për t`u gjykuar, por u përmbajt nga terapia e saj.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat