E martë, 17 maj 2022
  • Mali Vezuv si asnjëherë më parë midis reve

    Një nga vullkanet më të rrezikshëm në botë, mali Vezuv, duket se "shikon" në qiell përmes një vrime rrethore në këtë imazh satelitor.

    Kaldera e majës së vullkanit - një tym i madh që formohet kur një vullkan shpërthen dhe shembet - është i dukshëm në këtë imazh ashtu siç është dhe një pjesë e kreshtës së madhe malore në veri, e cila është një mbetje e malit Somma - një vullkan i lashtë që dikur qëndronte në të njëjtin vend me malin Vezuv.

    Në vitin 2011, një studim i botuar në revistën Nature e përshkroi malin Vezuv si "bombë me sahat të Evropës".