E premte, 19 korrik 2024
  • Nuevo Carti, Panama

    Banorët nga ishulli Gardi Sugdub ecin në shtëpitë e tyre të reja në kontinent në Nuevo Carti në bregun e Karaibeve të Panamasë. Rreth 300 familje po shpërngulen në kontinent pasi zyrtarët qeveritarë dhe shkencëtarët presin që komunitetet përgjatë brigjeve të Karaibeve dhe Paqësorit të Panamasë të detyrohen të zhvendosen në dekadat e ardhshme për shkak të rritjes së nivelit të detit. Fotografia: Matias Delacroix/AP