Nuk pendohem që jam i mirë me njerëzit e këqij. Gjithkush ofron atë që ka në zemër

Life style

Nuk pendohem që jam i mirë me njerëzit e këqij. Gjithkush ofron atë që ka në zemër

Më: 28 mars 2021 Në ora: 10:55
Foto ilustrim

Mirësia është përgjigjja më e mirë për ata që e jeton jetën me zemërim dhe pakënaqësi. Por jo me koston e tingëllimit naiv. Shumë e dobët, pak e vendosur. Nuk pendohem. Nuk pendohem që jam i mirë me njerëzit e këqij, sepse të gjithë ofrojnë atë që kanë në zemrat e tyre. Një frazë e bukur nga Dalai Lama thotë: “Bëhu i mirë kur të jetë e mundur. Dhe mos harroni se është gjithmonë e mundur”.

Mirësia nuk është dorëzim, dhe as humbje përballë atyre që ofendojnë në mënyrë sipërfaqësore dhe i trajtojnë të tjerët me përçmim.

Nëse mendoni këtë, mirësia nuk është diçka që shkon jashtë stilit. Nëse një person e përjeton atë si pjesë të vetvetes, ai nuk duhet të ndihet në siklet. Së bashku me arsimimin, mirësia është komponent i rëndësishëm i karakterit të një personi. Dhe, për këtë, ajo nuk duhet të shkaktojë turp, ose të gabohet për sjelljen apo pamundësinë për të pohuar arsyet e dikujt.

Është e vërtetë që jetojmë në një epokë në të cilën kush bërtet më fort e ngre lart zërin, duket se ka të drejtë, apo përfiton nga dinakëria.

Por secili nga ne është i aftë të jetojë dhe të krijojë raporte për atë që është, për atë që ndjen brenda. Të ushqesh mërinë, meditosh hakmarrjen, nuk janë mënyrat më të mira për të qenë të drejtë. Në të vërtetë, ato shpesh kontribuojnë vetëm në gjenerimin e ndjenjave negative. Mirësia, në këtë kuptim, është me të vërtetë mburoja më e rëndësishme që mund të vishemi.

Kjo ndalon zemrën tonë të humbasim midis negativitetit dhe zemërimit dhe, falë kësaj, na lejon të mos kapemi në situata të trazuara. Mirësia është burimi më i fuqishëm për të mos e humbur kontrollin. Është një burim që duhet të ruhet si diçka unike.

Jo, nuk pendohem që jam i mirë me njerëzit e këqij. Mos u pendo as ti. Kurrë mos dyshoni se ky është qëndrimi i duhur për t’u mbajtur. Asnjëherë mos dyshoni në forcën e karakterit tuaj, veçanërisht kur shpreheni pa zemërim dhe pa e humbur vetëkontrollin. Forca e vërtetë nuk ka nevojë të bërtasë ose, më keq akoma, të godasë nga pas. Mund të manifestohet me një buzëqeshje dhe dashamirësi. Ato janë armë të rafinuara, sepse parandalojnë që kundërshtari të luajë në fushën e tij.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat