Mosmirënjohja është një sëmundje

Life style

Mosmirënjohja është një sëmundje

Më: 24 tetor 2021 Në ora: 15:03
Foto ilustrim

Mosmirënjohja: Një fenomen i zakonshëm në ditët dhe epokën tonë. Por cili është njeriu mirënjohës? Mirënjohja është një sëmundje, është një sëmundje mendore, është një problem që të gjithë nuk pranojmë ta shohim.

Cili është njeriu mirënjohës?

Mosmirënjohja ka shumë për t’ju mësuar. Në fillim, ju nuk e kuptoni atë. Ajo e bën praninë e saj të ndjehet ngadalë. Ajo lëviz nën tokë dhe bën punën e saj. Ju nuk mund t’i rezistoni asaj. Ajo dobëson mbrojtjen tuaj dhe paralizon pikat tuaja të brendshme.

Ju bën një luftë psikologjike. Hyn në mendjen tuaj dhe përpiqet ta kontrollojë atë me akuzat që ju akuzon. Hyn në betejë gjithmonë me të njëjtën fjali.

Mosmirënjohja: Por ju nuk e kuptoni.

Çfarëdo që të bësh, nuk është e mjaftueshme për kërkesat e saj. Dhe ju përpiqeni gjithnjë e më shumë pa i shpërblyer përpjekjet tuaja. Lufta vazhdon me armën e saj të preferuar. Fillon sulmin e saj me zhvlerësim.

Ju zvogëlon me gabimin më të vogël. Në këtë mënyrë përpiqet t’ju tregojë se sa të vegjël dhe të pafuqishëm jeni.

Mosmirënjohja: “Ju nuk bëtë asgjë. I bëra të gjitha vetë ”.

Kjo është se si ajo flet me ju dhe e kthen mendjen tuaj kokë poshtë. Ju përpiqeni ta mbani gojën të mbyllur pasi ajo ju thotë haptas se prania juaj nuk luan asnjë rol në jetën e saj.

Ajo harron ato net kur uleni zgjuar pranë saj për të dëgjuar ankesat e saj. Fshin nga kujtesa e saj netët që keni kaluar për ta bërë atë të lumtur dhe për ta lehtësuar atë nga ankthi i saj. Anashkalon sakrificat tuaja, por gjithmonë kujton fjalët, bisedat e ashpra dhe gabimet tuaja.

E shihni, ajo është e mirë në lojën e joshjes. Ju trajton pa ju llogaritur. Nuk i intereson asnjë përveç vetes. Ajo do vetëm të marrë dhe interesi është nevoja e saj e vetme. Ajo u kushton vëmendje vetëm atyre që i shërbejnë. Ajo dëshiron të bëhen vetëm ato që i nevojiten asaj, pa u kujdesur për nevojat tuaja.

Të gjithë konsiderohen armiq të saj nëse nuk pajtohen me të dhe ajo kurrë nuk i pranon gabimet e saj. Përkundrazi, ajo bën atë që mundet  nga vetja për të hequr dorë nga  përgjegjësitë e saj. Ajo i urren ata që e gjykojnë dhe nuk e lavdërojnë.

Për këtë arsye, ajo gjithmonë mbetet vetëm pa miq, pa njerëz. Gjen dalje në përqafime të lira dhe njerëz të lirë. Kërkon të gjejë preferencat e saj që do ta plotësojnë. Bukuria e ushtruar në fillim është zhdukur dhe është shndërruar në urrejtje.

Ndjeheni të neveritur nga fytyra e saj e vërtetë dhe gjithçka që dëshironi është që ta largoni atë nga jeta juaj. Ju nevojitet ta largoni nga jeta juaj sepse i kuptoni efektet e saj anësore. Ndaluat të qenit vetvetja dhe u bëtë ajo që urrenit. Shikoni veten në pasqyrë dhe shikoni një të huaj që beson ato që po ju tregon ky njeri mosmirënjohës.

Mosmirënjohja nuk shërohet kur hyn në trupin e njeriut!

Tani e kuptoni atë, sa më sipër thamë. Kjo është arsyeja që kur i takoni gjatë rrugës, i shikoni ata jo aq shumë në sytë e tyre, por kryesisht në gojën e tyre. Kanë mësuar të thonë fjalë me egon e parë sintetike dhe kurrë fjalën”ne”.

Mbi të gjitha, mosmirënjohja e tyre ju ka mësuar mësimin më të rëndësishëm në jetën tuaj. Keni mësuar të zgjidhni ato të duhurat nga hedhurinat. Dhe kjo është një punë e madhe për lumturinë tuaj.

Sepse një fjalë e urtë thotë: “Njeriu mosmirënjohës duket si një qyp i thyer, në të cilin sado të mira të hidhni, do të bjerë në zbrazëti.”

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat