Posta/ Si ta kuptoj se kush më intereson vërtet?

Life style

Posta/ Si ta kuptoj se kush më intereson vërtet?

Më: 16 prill 2024 Në ora: 14:36
Foto ilustrim

Jam një vajzë 24-vjeçare dhe kam gati 1 vit e fejuar. Ai dhe unë jemi shumë të ndryshëm, por ia dolëm që në fillim. Dallimet tona janë të shumta, nga mosha jonë (ai është 36 vjeç) te karakteri, shijet dhe mentaliteti ynë. Ai ka punuar çdo ditë dhe gjithë ditën që në moshën 16-vjeçare dhe unë studioj në universitet, gjë që na sjell një ndryshim të rëndësishëm kulturor.

Ai është shumë i dashuruar dhe çdo ditë takohemi për të darkuar së bashku në shtëpinë time me prindërit e mi ose në shtëpinë e tij me nënën e tij dhe shumë shpesh flemë bashkë. Që kur kam qenë me të, e kuptoj që kam hequr dorë nga shumë gjëra si dalja me miqtë, shkuarja në disko, qëndrimi jashtë natës vonë, pirja dhe madje edhe dalja në palestër nëse nuk shkoj me të pasi jemi të regjistruar. të njëjtën qendër.

Me kalimin e kohës e kuptoj se kjo lidhje e fortë ka filluar të më shtrëngojë dhe së fundmi kam gjetur “ngushëllim” tek një i njohur i vjetër, një burrë 42 vjeçar me të cilin kam pasur një lloj lidhjeje, por që mbeti gjithmonë në përshkrimin e “të dashuruarve”, për të cilin, megjithatë, kam pasur gjithmonë një dobësi të mjaftueshme për të pasur një ndjenjë, mendoj. Tani nuk di si të sillem sepse tek i dashuri gjej gjithë atë përzemërsi dhe vëmendje që nuk e kam pasur kurrë në familjen time, duke më bërë të ndihem e mbrojtur, e dashur, e konsideruar dhe e përkëdhelur çdo ditë, por tek ai mashkull shoh atë pasion që gjithmonë kam dashur, dhe kjo më pushton edhe mendërisht kur kalojmë orë të tëra duke folur. Po, nuk do të mund të bëja një lidhje me këtë burrë, ndoshta për shkak të diferencës në moshë, edhe nëse do ta kisha shpresuar përpara se të takohesha me të dashurin tim aktual.
Nuk e kuptoj se kush më intereson vërtet, a mund të jem i dashuruar me të dy? Si ta bind veten që të lërë të dashurin tim? A është e shëndetshme marrëdhënia që kam?

Përgjigje: Duket sikur po kaloni nëpër një periudhë shqetësuese dhe konfuzuese në lidhjen tuaj. Është e rëndësishme të përballoni këto ndjenja dhe të kuptoni qartë se çfarë dëshironi nga jeta dhe marrëdhëniet tuaja. Fillimisht, është e rëndësishme të kuptoni se nuk është e papranueshme të ndjeni një lidhje me një person tjetër, edhe nëse jeni në një marrëdhënie. Ndërkohë që po përjetoni këtë ndjenjë për personin tjetër, është e rëndësishme të bëni një analizë të thellë të ndjenjave dhe arsyetimeve të tyre. Për t’u orientuar në këtë situatë, këtu janë disa hapa që mund të ndiqni:

Komunikoni me veten: Mendojeni me kujdes se çfarë dëshironi vërtet nga një marrëdhënie. Shqyrtoni ndjenjat tuaja dhe arsyet përse po ndiheni siç po ndiheni. Mund të jetë e dobishme të shkruani në një ditar për të shprehur ndjenjat tuaja.

Bisedoni me partnerin tuaj aktual: Komunikimi është çelësi i çdo marrëdhënie të shëndetshme. Diskutoni hapur dhe sinqerisht me partnerin tuaj aktual për ndjenjat dhe shqetësimet tuaja. Mund të jeni të surprizuar me përgjigjen dhe mënyrën se si mund të ndihmojë kjo bisedë për të zgjidhur disa prej konflikteve.

Analizoni marrëdhënien tuaj aktual: Përpiquni të shikoni objektivisht marrëdhënien tuaj aktual dhe të vlerësoni nëse është e shëndetshme për ju. Shqyrtoni nëse keni nevojë për ndryshime ose nëse ka disa aspekte që ju bëjnë të ndiheni të pasigurtë apo të pakënaqur.

Reflektoni mbi mundësitë e ardhshme: Pasi të keni analizuar ndjenjat dhe marrëdhënien tuaj aktual, reflektoni mbi se si do të donit të shihnit të ardhmen tuaj. Nëse keni ndonjë marrëdhënie të re, mendoni për pasojat dhe mundësitë për të zhvilluar këtë marrëdhënie.

Në fund të fundit, qëllimi është të siguroheni që jeni të lumtur dhe të ndiheni të plotësuar në marrëdhënien tuaj. Kujdesi për veten dhe për partnerin tuaj është çelësi për të krijuar një marrëdhënie të shëndetshme dhe të qëndrueshme në të ardhmen.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat