Gjithë dashuria ka një kufi dhe ky limit quhet dinjitet

Life style

Gjithë dashuria ka një kufi dhe ky limit quhet dinjitet

Më: 22 qershor 2024 Në ora: 19:57
Ilustrim

Për dashurinë, një person nuk do të bënte asgjë, nëse di se tjetri është i lumtur dhe mirë, na bën të lumtur dhe të kënaqur. Sidoqoftë, ne jo gjithmonë e kujtojmë se brenda një marrëdhënieje, të çdo natyre, aktorët janë më shumë se një dhe secili luan rolin e njëjtë dhe ka të njëjtën rëndësi si tjetri.

Shpesh harrojmë se në dashuri ka një vijë shumë delikate, të padukshme ndaj syve të njeriut, por që është gjithmonë e pranishme: shqyrtimi i vetvetes, i dinjitetit të dikujt.

Ju mund t’i jepni rëndësi të tjerëve dhe ta mbani atë afër, por nëse e lini pas dore veten tuaj, harroni të jepni vlerën e duhur për veten tuaj. Por dashuria nuk është kështu dhe kurrë nuk duhet ta sakrifikosh veten për dikë tjetër.

Nëse nuk jeni ju i pari që e respektoni dhe doni veten, askush nuk do t’ju dojë dhe ju do ta gjeni veten në një marrëdhënie të pabalancuar dhe jo të shëndetshme. Në vend të kësaj, dashuria duhet të shihet pak si një varkë me rrema: nëse luftoni në dy, anija do të lëvizë dhe do të arrijë destinacionin e saj, por nëse vozisni vetëm, nuk do të largoheni nga vendi.

Pra, në çdo marrëdhënie duhet të vendosen kufij të saktë: njerëzit duhet të jetojnë në të njëjtin nivel dhe të dy duhet të japin dhe të marrin në të njëjtën mënyrë. Kurrë mos harroni se dashuria nuk është dhe nuk duhet të jetë e verbër, sepse jo të gjithë meritojnë që njerëzit të jenë kaq të përkushtuar dhe të gatshëm për gjithçka.

Pra, mos u kënaqni kurrë me personin e parë që takoni, vetëm për shkak të frikës se jeni vetëm: më mirë të jeni vetëm se sa të mbeteni të mbërthyer në një marrëdhënie të njëanshme. Mos harroni, askush nuk do t’ju japë një medalje për të “duruar” dhe “dhënë dorëheqjen”: në një marrëdhënie të shëndetshme nuk ka martirë dhe nuk ka mohim të vetes. Kur mendoni se po i jepni vetes shumë, pa marrë asgjë në kthim, është koha për të ecur përpara.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat