Prindër, këta fëmijë kanë gjasa të mëdha të bëhen hiperaktivë dhe të kenë probleme në shkollë

Mjekësi alternative

Prindër, këta fëmijë kanë gjasa të mëdha të bëhen hiperaktivë dhe të kenë probleme në shkollë

Më: 1 mars 2021 Në ora: 21:30
Foto ilustrim

Shkencëtarët kanë konstatuar që këta fëmijë kanë 38 për qind shans më të madh të bëhen hiperaktivë.

Sipas një hulumtimi i cili është publikuar në The New England Journal of Medicine, fëmijët të cilët regjistrohen para kohe në shkollë kanë 30 për qind probabilitet më të madh që të bëhen hiperaktivë në krahasim me moshatarët e tyre më të vjetër.

Sipas Qendrës së Kontrollit dhe Preventivës së Sëmundjeve, përqindja e shkollarëve të cilëve u është diagnostikuar çrregullimi hiperaktivë në ndonjë moment të jetës është rritur për pothuajse 38 për qind midis viteve 2003 dhe 2016.

Prandaj, ekspertët paralajmërojnë që prindërit do të duhej të bënin çdo gjë që munden në mënyrë që ta ndihmojnë fëmijën e tyre ta përballojë situatën si më i riu në klasë. Madje propozohet që nisjen në shkollë ta shtyjnë ashtu që fëmija të jetë më i moshuari në klasë, jo më i riu.

Ajo që gjithsesi inkurajon është që çrregullimi hiperaktiv nuk është e thënë të jetë diagnozë e përhershme. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat