​Universiteti i Sofjes avancon për 200 vende në renditjen e ‘Times Higher Education’

Evropë

​Universiteti i Sofjes avancon për 200 vende në renditjen e ‘Times Higher Education’

Më: 12 qershor 2024 Në ora: 17:20
​Universiteti i Sofjes

Universiteti St Kliment Ohridski i Sofjes është renditur në vendin 401-600 nga 1,963 universitete në mbarë botën në renditjen Times Higher Education Impact 2024, botuar më 12 qershor. Universiteti i Sofjes (SU) mori pjesë në renditje për të gjashtin vit radhazi, duke avancuar me 200 vende që nga viti 2023, kur u renditën 1,591 universitete, tha të mërkurën qendra e shtypit e SU.

Renditja vlerëson universitetet kundrejt Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara (SDGs). SU është renditur në 11 nga 17 SDG, duke përmirësuar ndjeshëm renditjen e saj pavarësisht nga numri i shtuar i pjesëmarrësve. Renditja e ndikimit të arsimit të lartë të Times përdor tregues të kalibruar me kujdes për të ofruar krahasim gjithëpërfshirës dhe të balancuar në katër fusha të gjera: kërkimi, kujdestaria, shtrirja dhe mësimdhënia.

Universiteti i Sofjes renditet 101-200 për SDG 7 (Energji e përballueshme dhe e pastër), 101-200 për SDG 13 (Veprimi Klimatik), 201-300 për SDG 16 (Paqe, Drejtësi dhe Institucione të Forta), 301-400 për SDG 5 Barazia), 301-400 për SDG 11 (Qytetet dhe komunitetet e qëndrueshme), 301-400 për SDG 14 (Jeta nën ujë), 301-400 për SDG 15 (Jeta në tokë), 401-600 për SDG 4 (Arsim cilësor) dhe SDG 8 (Punë e denjë dhe rritje ekonomike), 801-1000 për SDG 3 (Shëndet dhe mirëqenie të mirë) dhe 401-600 për SDG 17 (Partneritet për Qëllimet).

Times Higher Education prezanton renditjen për vitin 2024, duke identifikuar universitetet që shkëlqejnë në shumë Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDG) të Kombeve të Bashkuara. Jo vetëm që këto institucione dallohen në fusha të veçanta, por ato gjithashtu demonstrojnë përsosmëri gjithëpërfshirëse për të kontribuar në zhvillimin e qëndrueshëm global. Duke shkëlqyer në një sërë Objektivash të Zhvillimit të Qëndrueshëm, këto universitete shfaqin angazhimin e tyre për të adresuar sfidat më të ngutshme në botë, duke përfshirë qëndrueshmërinë mjedisore, përfshirjen sociale, rritjen ekonomike dhe partneritetet.

Këto universitete kryesore njihen për ndikimin e tyre gjithëpërfshirës në disa dimensione të zhvillimit të qëndrueshëm, duke dhënë kontribut të rëndësishëm në krijimin e një të ardhmeje të qëndrueshme dhe elastike.

Times Higher Education vlerësoi 2,152 universitete nga 125 vende dhe rajone për të prodhuar renditjen e përgjithshme të ndikimit për vitin 2024. 

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat