Njihuni me urat më të larta dhe të frikshme në botë… - Bota Sot
E diel, 13 tetor 2019
  • Njihuni me urat më të larta dhe të frikshme në botë…

    Kina mund të thuhet me plot gojën që është vendi me më shumë ura që rënditen ndër më të lartat në botë.

    Lartësitë e tyre variojnë nga 220 metra deri në 300 metra. Nuk mbetet pas edhe një urë në Hong Kong 298 metra, ajo e Koresë së Jugut 270 metra apo edhe ura e ndërtuar në Danimarkë me lartësi 254 metra.

    Ura më e lartë në botë ndodhet ne Francë në lartësinë e 343 metrave.

1 / 10