Video - Bota Sot
E hënë, 25 mars 2019
  • Tahiri: Po prishen marrëdhëniet me ShBA-të

    “Me ShBA-të  është fakt se po prishen marrëdhëniet, dhe është fakt që kemi penalizime të ndryshme edhe për thirrjen dhe shkuarjen e delegacioneve tona jashtë. Sepse, pikërisht për shkak të sponzorimit të ShBA-së ne kemi marrë pjesë në takimet rajonale edhe të ministrave të ndryshëm, kryeministrave, por edhe të presidentëve. Është realitet sepse taksa që është ndërmarrë është veprim i njëanshëm politik i Qeverisë të Kosovës dhe si i tillë duket i padrejtë, sepse nuk është në harmoni as me rregullat e CEFTA-s për tregti të lirë dhe këmbimin e mallrave. Taksa është vënë për arsye politike, jo ekonomike, dhe është vënë në pakufi, sepse është caktuar kriter deri të na njeh Serbia. Askush normal nuk mendon që Serbia për kaq para të njeh. Nëse është shkëmbimi tregtar 500 milionë, nëse është fitimi 100 milionë, do të thotë për aq para, askush nuk e njeh pavarësinë e Kosovës, do të kishin dhënë miqtë tanë ndërkombëtar shumë më shumë po të ishte që blihet pavarësia me para”, ka thënë ai.