Fenomeni që fshihet pas dëgjimit të një zëri, kur në të vërtetë nuk ka asnjë njeri

Këshilla mjekësore

Fenomeni që fshihet pas dëgjimit të një zëri, kur në të vërtetë nuk ka asnjë njeri

Më: 19 janar 2021 Në ora: 10:17
Foto ilustrim

Ndoshta shumë njerëz e kanë hasur këtë fenomen të çuditshëm. Kjo do të thotë të dëgjosh papritmas një zë pa mundur të kuptosh nga vjen. Fenomeni, i lidhur me konceptin e udhëzimit shpirtëror, ka një emër shumë specifik: clairaudience. Fjalori italian përcakton praninë e një udhëzuesi shpirtëror si një formë e kthjelltësisë në të cilën zërat ose tingujt perceptohen se vijnë nga larg.

Një intervistë e fundit me një person që ka përjetuar fenomenin e tregon në këtë mënyrë takimin me udhëzuesin e tij shpirtëror.

“Unë po punoja si recepsionist në një hotel dhe gjatë një turni natën, ndërsa isha vetëm, dëgjova qartë që po flitej për emrin tim. Nuk ishte askush në dhomë, unë isha vetëm dhe njeriu i mirëmbajtjes po pushonte në zonën tjetër të hotelit. Fenomeni gjithashtu ndodhi më vonë, derisa kuptova se dikush kishte ndërmend të më linte një mesazh të rëndësishëm”.

Fenomeni dhe shpjegimi shkencor

Në përpjekjen për të kuptuar më mirë rolin dhe qëllimin e një udhëzuesi shpirtëror, ajo që duket e zakonshme për ata që kanë jetuar përvoja si ajo e raportuar, është ndjenja se duhet të marrësh një mesazh të veçantë. Sipas studiuesve të fenomeneve të quajtura paranormale, këto qenie të mbinatyrshme kanë mision të na ndihmojnë gjatë jetës sonë në tokë. Të na drejtojë, të na udhëzojë të jetojmë sipas një qëllimi më të qartë dhe më preciz. Disa udhëzues shpirtërorë qëndrojnë me ne gjithë jetën, ndërsa të tjerët zhduken pas një kohe të caktuar.

Udhëzuesi shpirtëror mund të ketë nivele të ndryshme të vetëdijes. Zëri i tij mund të jetë femër ose mashkull, megjithëse në realitet ato janë vetëm një lloj energjie. Ata mund të jenë një i afërm i ndjerë ose dikush që kemi takuar në një jetë tjetër. Duhet thënë gjithashtu se shkenca është përpjekur të sigurojë një shpjegim për fenomenin e clairaudiencës.

Shkencëtarët besojnë se zërat mund të lindin për shkak të një ngjarje traumatike të përjetuar nga individi. Një aksident, apo një ngjarje që ka ndryshuar përvojën psikologjike të individit. Pra, pikërisht për këtë arsye, nuk duhet pasur frikë. Sidoqoftë, është e nevojshme të përpiqemi të kuptojmë dhe zbulojmë origjinën e këtyre thashethemeve. Pavarësisht nëse ato rezultojnë nga trauma apo nëse jemi në praninë e një udhëzuesi shpirtëror. Ose nëse të dy situatat mund të përkojnë. Kjo ndodh, nëse një ngjarje e papritur është hapur rastësisht si një lloj kanali komunikimi që ishte mbyllur më parë dhe nuk u perceptua kurrë.

Ajo që është e rëndësishme nuk është thjesht përpjekja për të sqaruar atë që përcakton pamjen e zërit, por reflektimi mbi mesazhin që dëshiron të japë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat