Pse tradhtohet njeriu i zemrës?

Life style

Pse tradhtohet njeriu i zemrës?

Më: 29 nëntor 2020 Në ora: 00:41
Foto ilustrim

Tradhtia e njërit ose e të dy partnerëve, është një nga “incidentet” më vdekjeprurëse për mbijetesën e një marrëdhënieje: partneri i tradhtuar nuk është gjithmonë në gjendje të kapërcejë zbulimin “e madh” dhe të mbajë lidhjen e besimit në të cilën bazohet raporti.

Megjithatë, është një përvojë shumë e përhapur, e cila gjithashtu kërkon se ata që vazhdojnë të jenë të dashuruar, nuk mund ta shpjegojnë arsyen e kësaj sjelljeje. Dashuria dhe përplasja nuk duken aq banale, edhe nëse e dimë mirë që pas një sjelljeje të tillë, asgjë nuk mund të jetë e njëjtë si më parë.

Megjithëse ka çifte që janë në gjendje ta kapërcejnë “mëkatin” dhe madje të dalin prej tij me një lidhje më të fortë, studimet tregojnë se tradhtia është shkaku i rreth 40% të ndarjeve dhe divorceve në botë.

Deri kohët e fundit, duke vënë në dyshim arsyet që çojnë në tradhti, besohej se burrat ishin shtyrë të dorëzoheshin në joshjen e një takimi të ri, veçanërisht për arsye seksuale, ndërsa gratë u prekën më shumë nga arsye sentimentale dhe emocionale.

Në vitet e fundit, megjithatë, është vërejtur se sjelljet e të dyja gjinive janë afruar shumë dhe se arsyet e zakonshme për të kërkuar kënaqësi me njerëz të tjerë nga partneri i dikujt, janë edhe më të shumta.

Këto janë disa nga arsyet kryesore pse ne tundohemi nga shoqëri dhe miqësi të reja nga ajo e partnerit tonë dhe si përfundim, mësoni dhe “arsyet e mira”, pse do të ishte më mirë të shmangnim “rrëzimin”, veçanërisht, nëse ende ndihemi të dashuruar dhe të lidhur me të.

Hakmarrja – Ne jemi tradhtuar nga ana jonë, në një kuptim të rreptë ose metaforik: jemi të zemëruar dhe po kërkojmë hakmarrje, për t’i dhënë partnerit tonë mundësinë që ta bëjmë atë të ndihet si i zhytur në “llucë”.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat