A mund ta besoni që kjo është mosha e duhur për gratë për të bërë fëmijë?

Life style

A mund ta besoni që kjo është mosha e duhur për gratë për të bërë fëmijë?

Më: 16 dhjetor 2020 Në ora: 14:01
Ilustrim

Shumë gra, në ditët e sotme, vendosin ta shtyjnë të kenë fëmijë, sepse duan të përqendrohen në karrierën e tyre, duan të udhëtojnë më shumë ose të jetojnë me bashkëshortin e tyre pa kujdes para se të fillojnë një familje.

Dhe të gjitha këto arsye janë në kundërshtim me shumë teori që thonë se mosha më e mirë për një grua për të lindur është rreth 20 vjeç.

Megjithatë, duket se teoritë po zhvillohen dhe po ndryshojnë vazhdimisht. Pra, cila është mosha ideale e grave për të pasur një fëmijë?

Sipas Dr. John Mirowsky, një sociolog nga Universiteti i Teksasit, mosha më e mirë për një grua për të lindur një fëmijë është 34 vjeç.

Kjo është për shkak se në moshën 34-vjeçare, një grua ka një shëndet të mirë dhe trupi i saj është plotësisht i përgatitur për të mbajtur një fëmijë. Disa ekspertë të shëndetit të grave thanë se gratë duhet të bëjnë fëmijët në moshat 34 dhe 35 sepse ka disa pjesë të trupit që mund të zhvillojnë disa gjendje shëndetësore ose sëmundje kur gruaja është në të 20-at.

Dr. Mirowsky ka theksuar gjithashtu se mund të jetë e rrezikshme që gratë të mbeten shtatzënë në të tridhjetat e tyre dhe duhet të jenë shumë të kujdesshme gjatë shtatzënisë së tyre.
Për më tepër, shumë psikologë po rikonfirmojnë gjithashtu teorinë e Dr. Mirowsky.

Në fakt, gratë e moshës 34-35, kanë një marrëdhënie të qëndrueshme me partnerin e tyre, kanë arritur sukses të caktuar profesional dhe personal, janë jetësore dhe energjike dhe janë pjekur mjaftueshëm për të rritur një qenie njerëzore – të gjitha këto gjëra bëjnë që një grua në të 30 është më e përshtatshme për të bërë një fëmije.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat