Letra për ditët e tua të trishta

Life style

Letra për ditët e tua të trishta

Më: 23 dhjetor 2020 Në ora: 10:36
Ilustrim

Nëse keni vendosur ta lexoni këtë letër, kjo është sepse në ditët e fundit në jetës tuaj, ditët e trishtuara janë të bollshme. Ndoshta keni humbur shpresën, jeni zhgënjyer ose jeni të rënë moralisht. Çfarëdo arsye, ju ndiheni kështu.

Para se të vazhdoni, dijeni se këto rreshta u shkruan për t’u lexuar në një vend të qetë. Një vend që është një strehë dhe në të cilën mund të jesh vetëm me veten. Pastaj, duhet t’i mbyllni sytë, të merrni frymë thellë dhe vetëm kur të ndiheni gati, mund të filloni ta lexoni. Pa nxitim, me qetësi dhe duke reflektuar në çdo fjalë … a jeni gati?

Ju keni të drejtë të jeni të trishtuar

Jeta nuk është gjithmonë e lehtë. A jeni lodhur duke luftuar, një buzëqeshje të rreme kur shpirti juaj do të qajë, të pretendoni se jeni rehat me të tjerët … fshehja e trishtimi juaj dhe largimi nga dhimbja është ajo që deri më tani ju ka lejuar të vazhdoni. Tani, megjithatë, mendoni se nuk mund të shkoni më tej. Mosgatishmëria juaj është aq e madhe sa nuk mund të maskohet më.

Nuk ka asgjë të keqe. Ju keni të drejtë të ndiheni kështu. Me të vërtetë. Bërtitni, thërrisni në dhimbje dhe mos buzëqeshni nëse nuk ndiheni ashtu. Ndonjëherë jeta peshon dhe kalon mbi të pa menduar dy herë. Detyra jote nuk është që gjithmonë të jesh në gjendje të mirë ose të veshësh një maskë për t’i bindur të tjerët. Mbani mend se edhe maskat janë të këqija, sepse fshehin dhe tregojnë një karakter për të cilat ne besojmë se mund të mbështetemi, megjithatë, jemi duke u zvarritur në botën e gënjeshtrës.

Në ditët tuaja të pikëlluara ju bërtitni nëse keni nevojë. Është shumë më e rëndësishme të shprehni se si ndjeheni se sa të mbyteni në atë që ju bën të sëmurë.

Cilado qoftë arsyeja, lejoni që trishtimi juaj të shfaqet, të lëshojë të gjitha dhimbjet emocionale që mbart brenda, sa herë që dëgjoni se trokasin në derën tuaj. Pranimi është mënyra e vetme e shëndetshme, si dhe më e përshtatshme, për të filluar ndërtimin e rrugës për mirëqenien tuaj.

Por kurrë mos harroni se trishtimi është i lidhur me kujtimet dhe, edhe pse është e dobishme të mbani mend, përtej asaj mund të bëhet një zakon i padëshirueshëm. Edhe nëse nuk jeni përgjegjës për mënyrën se si ndiheni, ju jeni përgjegjës në lidhje me mënyrën se si vendosni të veproni.

Përqafoni fortë, shumë fortë

Nga ky moment harroni frikën tuaj. Nëse je aq trim sa të mos shqetësohesh për të tjerët, duhet të jesh trim edhe me veten, dhe të zbulosh se ku je. Shikohuni në pasqyrë dhe jepini vetes atë dashuri që keni harruar t’ia jepni vetes, për të rikuperuar bukurinë tuaj autentike, atë bukuri që keni lënë mënjanë për të mirën e të tjerëve. Mos kini frikë. Gjëja më e keqe që mund të zbuloni është që të keni një person të panjohur përpara jush.

Nëse është kështu, përqafojeni fortë, shumë fortë. Për të gjetur veten nuk ka mjekësi më të mirë se sa ngrohtësia e ndjenjës së dashu. Trajtojeni veten me dashuri, të lirë nga paragjykimet dhe kritikat për të rimarrë të gjitha fragmentet që trishtimi juaj ka shpërndarë dhe përpiquni fort të kuptoni.

Ju kërkoj, pra, që të mos e trajtoni veten keq. Çfarëdo që ka ndodhur, akuzat vetëm e bëjnë plagën të rrjedh gjak edhe më shumë.

Do të jetë një ndihmë e madhe për të falur gabimet tuaja, atëherë kur nuk i bëtë mirë gjërat. Nga praktika mësohet. Gabimet janë pjesë e rritjes suaj. Sigurisht secili prej tyre fsheh përparimin. Problemi i vetëm është se ju nuk e keni kuptuar ende atë. Ndoshta do të kuptoni se kjo mënyrë e të bërit të gjërave nuk funksionon, aq më mirë, kujt nuk i pëlqen të ketë një mundësi më pak për të menduar? Sa herë që ju pëlqen kjo rrugë, ju jeni një hap më afër mirëqenies suaj.

Mbani mënjanë «të dashurit», sepse: «pse duhet të ndodhë me mua?», «Përse gjithmonë ndodh?», «Përse sillesh kështu me mua?» … Këto pyetje nuk bëjnë gjë tjetër përveçse të krijojnë një spirale pa dalje që e forcojnë shpirtin tënd.

Ju do t’i njihni ata sepse janë plot justifikime, shpjegime dhe kanë ikur nga çdo ndjenjë apo përgjegjësi. Nëse ju nuk i kontrolloni, ata do të përfundojnë duke i bërë ditët tuaja me trishtim, një rutinë. Pyesni veten se si, çfarë dhe kur. Do të jetë më konstruktive dhe rigjeneruese.

Pas përqafimit dhe të menduarit, shikoni veten në pasqyrë përsëri për të njohur se kush jeni me të vërtetë. Kërkoni për sytë tuaj, lidhuni me ta dhe, duke bërë kështu, thoni ato dy fjalë të thjeshta me efekt të madh: “Të dua!”. Ndoshta do të kuptoni se ju keni pritur shumë kohë që dikush t’ju dojë dhe t’ju japë dashurinë që dëshironi, duke harruar se i vetmi person që mund ta bëjë këtë ishe ti.

Dielli që del në ditë të trishtuara

Ditët e tua të trishtueshme duhet të dëgjohen për t’u kuptuar. Vetëm duke bërë atë plagët tuaja do të fillojnë të shërohen dhe dhimbja do të zhduket. Kuptimi i kësaj është çelësi për përparim dhe dashuria ndaj vetes është mjeti më i fuqishëm që do t’ju lejojë të arrini qëllimin.

Ditët e tua të trishtuara ju ndihmojnë të shkëputeni nga bota jashtë për t’u lidhur me veten.

Sepse, edhe në ditët tuaja të trishtuara, kontrolloni diellin, jo shumë i ndritshëm, duke ju lejuar të përshtateni pak nga pak me fuqinë e tij. Varet nga ju nëse vendosni të merrni dritën e tij ose, anasjelltas, të mbuloni veten me një batanije, në mënyrë që të pengoni që rrezet e tij të arrijnë te ju. Sugjerimi ynë është që të përpiqemi. Jini të guximshëm edhe njëherë ta ndjeni dhe kuptoni trishtimin tuaj, pa pushuar së qeni autentik.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat