Këto gjëra nuk duhet t’i fshini me thithëse elektrike

Life style

Këto gjëra nuk duhet t’i fshini me thithëse elektrike

Më: 10 janar 2021 Në ora: 18:08
Foto ilustrim

1.Kafe, kokrrat e kafes dhe kakao
Nëse përpiqeni të vakumoni kokrrat e përdorura të kafesë, kjo do të promovojë rritjen e mykut në koshin e pluhurit. Kokrrat e përdorura janë gjithmonë të lagura, edhe kur duket se nuk janë ashtu. Përveç kësaj, këto grimca ngjiten shpejt në pjesët e brendshme të vakumit dhe bëhet gati e pamundur pastrimi i tyre.

2.Flokë
Është e pamundur të shmangni futjen e flokëve brenda vakumit, por ia vlen të tregoni kujdes për leshin e kafshëve dhe flokët e njeriut dhe të mos lejoni që ajo të futet në vakum në sasi të mëdha. Ata bllokojnë pluhurin dhe filterat shumë shpejt. Pasi flokët të futen në pajisje, fuqia e fshesës me korrent mund të ulet shumë.

3.Kozmetikë

Pluhuri kozmetik, theksuesit dhe produkte të tjerë kozmetikë që duken të thatë, në të vërtetë përmbajnë vajra dhe substanca të ndryshme që fillojnë të shkrihen nën ndikimin e ajrit të nxehtë. Kjo është arsyeja pse kozmetika konsiderohet një nga armiqtë më të rrezikshëm të fshesës me korrent – e gjitha sepse përbërësit e yndyrës do të shkrihen brenda pajisjes dhe do të bllokojnë pjesët mekanike dhe filtrat.

4.Pjesë të vogla letre dhe letra vizëlluese
Letrat e vogla bllokojnë vakumin shumë shpejt, gjë që bën që pajisja të mbinxehet dhe motori të ndalojë së funksionuari. Grimcat shkrihen shpejt brenda vakumit nën ndikimin e ajrit të nxehtë, mbërthehen në vende që nuk mund të arrijnë dhe ndalojnë vakumin të funksionojë.

5.Kabllot e rrymës
Mund të duket si një zgjidhje e rehatshme për të pastruar telat elektrikë me ndihmën e vakumit, por hundët dhe fuqia e thithjes mund të dëmtojnë kabllot dhe të heq telat e vegjël.

6.Dyshemeja e lagur
Është e rrezikshme të pastroni me korrent një dysheme që është shumë e lagësht – në të vërtetë mund të merrni një tronditje elektrike nga kjo. Do të prishë fuqinë e thithjes dhe mund të shfaqet një erë e keqe, e cila do të jetë e vështirë të hiqet qafe.

7.Mielli
Ekspertët thonë se nëse duhet të pastroni miellin me një fshesë me korrent, kushtojini vëmendje sesa po pastroni. Një grusht i vogël nuk do të dëmtojë pajisjen, por nëse derdhni tërë paketën, është më mirë ta mblidhni me dorë. Përndryshe, mund të dëmtojë vakumin: të gjithë filtrat do të bllokohen dhe mielli mund të futet brenda motorit dhe ta çaktivizojë atë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat