​Trikat si të dukemi më të mençur para të tjerëve

Life style

​Trikat si të dukemi më të mençur para të tjerëve

Më: 15 janar 2021 Në ora: 20:51
Foto ilustrim

Jo të gjithë njerëzit mund të jenë më të zgjuarit, por ata mund të pretendojnë të jenë.

Nëse bashkëbiseduesit tuaj shpesh duken më të zgjuar se ju ose të paktën tingëllojnë si ju, në situata të përditshme, përvetësoni zakone që japin përshtypjen se e dini për çfarë po flisni.

Përcillini lajmet në vendin tuaj dhe në botë

Nëse në një shoqëri më të madhe tema është një sulm terrorist, mos pyesni se cili është sulmi nëse nuk jeni informuar për atë që ka ndodhur ditët e fundit.

Prandaj, përkundrazi heshtni, duke pretenduar se dini, dhe më vonë shfletoni nëpër gazeta dhe faqe në internet për të mësuar më shumë rreth temës.

Sigurisht, kjo nuk do të thotë që ju duhet të informoheni për të gjitha lajmet, por duhet të informoheni çdo ditë pasi kjo do t’ju japë argumente për të biseduar me njerëzit.

Kujdes gramatikën

Ju mund të keni mbaruar mezi shkollën e mesme, ose keni provuar kolegjin, por kjo nuk mbaroi me lavdi. Gabimet drejtshkrimore më lehtë do të ekspozojnë mungesën tuaj arsimore.

Bëhuni të organizuar

Nëse tavolina juaj është plot me letra, gjëra të shpërndara, në sytë e të tjerëve do të dukeni si një person i paorganizuar. Askush nuk do t’ju marrë seriozisht atëherë.

Bëni pyetjet e duhura

Kohë më parë dikush tha që nuk ka pyetje të marra. Oh po, ka! Sidomos kur dikush pritet të jetë i qartë për diçka, dhe ai tregon paditurinë e tij duke pyetur.
Bëni pyetjet e duhura, pasi kjo do t’i tregojë personit që po dëgjoni dhe që keni hyrë në temën e bisedës.

Vishuni me stil

Nëse nuk e keni ditur këtë, atëherë sigurohuni që të visheni në stil çdo ditë pasi do t’ju bëjë të dukeni më të zgjuar.

Qëndroni drejt

Mundohuni të ecni drejt, pasi komunikimi jo verbal është shumë i rëndësishëm.

Mos rrini me shpinë të përkulur pasi do t’ju japë përshtypjen e një personi të pa interesuar ose dembel.

Të folurit artikulues

Flisni me zë të lartë, por jo edhe tepër të lartë. Nëse nuk flisni butë, askush nuk do t’ju marrë seriozisht.

Duke artikuluar fjalimin, do t’i njoftoni të tjerët se nuk keni frikë të shprehni mendimin tuaj.

Vetëbesim

Nëse ndonjëherë veproni se jeni plot besim, njerëzit do të fillojnë t’ju shikojnë gjithashtu. Në këtë mënyrë ju do të rrezatoni dhe t’i tërhiqni të tjerët.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat