Ju kurrë nuk do të jeni milioner nëse vazhdoni të bëni këto gjëra, pavarësisht se sa para fitoni

Life style

Ju kurrë nuk do të jeni milioner nëse vazhdoni të bëni këto gjëra, pavarësisht se sa para fitoni

Më: 17 janar 2021 Në ora: 17:09
Foto ilustrim

Nuk ka sekrete për t’u pasuruar brenda natës, por ka disa sisteme të provuara që mund t’ju ndihmojnë të pasuroheni. Realiteti është se të gjithë kemi të njëjtën mundësi për të qenë të pasur.

Shumë njerëz e kalojnë tërë jetën e tyre duke vajtuar për situatën në të cilën kanë lindur, ndërsa të tjerët përpiqen çdo ditë ta ndryshojnë atë, dhe kjo na e bënë dallimin. Gjithashtu, ata ende besojnë në para të lehta dhe se gjithçka është çështje fati, dhe të atillë që nuk bëjnë asgjë sepse ndiejnë se një ditë ‘do të vijë koha e tyre’ dhe besojnë se pasuria është një çështje e fatit hyjnor. Por të kesh para ose ‘liri financiare’ është më shumë çështje e zakoneve dhe përpjekjes sesa ‘fat ose mënyrë e thjeshtë’, dhe ka shumë zakone që nuk të lejojnë të arrish atë qëllim.

10 shenja që thonë se nuk do të jeni kurrë të pasur. Në këtë botë, nuk ka asgjë plotësisht të vërtetë. Të gjithë kanë potencialin për të bërë të ardhmen e tyre siç dëshirojnë, dhe në realitet, kufiri është koka e secilit person. Por gjatë gjithë jetës time të shkurtër dhe nga disa libra që kam lexuar, kam zbuluar se shumica e milionerëve të pasur kanë një gjë të përbashkët: Asnjë nuk është i punësuar.

Disa arsye janë:
Një sipërmarrës kalon shumë më shumë orë mesatarisht, duke analizuar dhe strukturuar investimet.
Sipërmarrësit vështirë se e marrin situatën e tyre financiare të mirëqenë.
Ata janë gjithmonë në vëzhgim të ndryshimeve të pafavorshme, në mënyrë që të jenë gati për t’u kujdesur për burimet e tyre.
Ata duhet të kujdesen për situatën e tyre financiare pasi askush tjetër nuk do ta bëjë atë për ta.
Të jesh sipërmarrës do të thotë të marrësh më shumë përgjegjësi dhe rreziqe. Dilni nga zona e tyre e rehatisë dhe krijoni burime shtesë të të ardhurave.
Në shkollë, ne mësojmë se puna e madhe do të na çojë përpara në jetë. Por ‘kjo është vetëm gjysma e historisë’, thotë Ric Edelman, një këshilltar i lartë financiar.
Kur je punonjës, je mësuar me pagën. Nëse kjo pagë ju mjafton të jetoni rehat, të bëni pushime dhe të paguani faturat tuaja, atëherë vështirë se po kërkoni diçka tjetër.

Sidoqoftë, pothuajse askush nuk bëhet milioner duke kursyer nga paga e një punonjësi. Pra, një arsye që nuk do të bëheni milionerë është se keni vetëm një punë.

Nuk them se duhet të investoni të gjitha paratë tuaja në aksione, që kërkojnë analizë dhe njohje të tregut. Ajo që dua të them me këtë është se ka mënyra më të mira për të përdorur paratë tuaja sesa t’i lini ato në një llogari të ruajtur.

Ka shumë mënyra në të cilat ju mund të përdorni kursimet tuaja sot që mund t’ju ndihmojnë të gjeneroni më shumë të ardhura nesër.

Besoni në parat e lehta. Sot ka ende shumë njerëz besojnë se do të bëhen të pasur, por ata me të vërtetë nuk punojnë për t’u bërë të pasur. Sipas David Olariyone, disa prej tyre janë: Bixhoz. Në lojërat e fatit, sistemi i bën njerëzit të humbin para. Dhe gjithashtu bëjnë ndonjë lëshim për ta bërë dikë të ndihet me fat. Lojërat e fatit humbin shumë më tepër sesa fitojnë për një kohë të gjatë.

Një marketing në rrjet pa një produkt përfundimtar, do të kthehet në një formë të një bumerangu, edhe nëse jeni me fat që të jeni një nga të parët që do të hyni, do të merrni para shpejt, por përfundimisht bëhet një biznes i paqëndrueshëm dhe mund të humbisni çdo gjë.

Huazimi i parave rastësisht. Anëtarët e familjes nuk do ta marrin seriozisht shërbimin tuaj. Nëse familja juaj nuk dëshiron t’ju paguajë, ju nuk do t’i fusni në burg. Pavarësisht se sa profesional dhe ligjor dëshironi të bëni biznes me një anëtar të familjes tuaj, do të jetë gjithmonë diçka që do të duket rastësore.
Duke luajtur me kriptovaluta. Kriptovaluta nuk është një mënyrë për të fituar para, është një mënyrë për të mbajtur paratë, si t’i kesh paratë në një monedhë tjetër. Ju mund të fitoni shpejt dhe të humbni shpejt, madje edhe më shpejt nga sa i fitoni, nëse nuk e dini se çfarë po bëni, do të jeni për keqardhje më vonë.
Nëse doni të fitoni shumë para, punoni, investoni kohën dhe paratë tuaja, mësoni se çfarë funksionon me të vërtetë dhe jini të qëndrueshëm.
Edukimi financiar u mundëson njerëzve që të vizualizojnë më mirë mundësitë e tyre, të marrin vendime të zgjuara, të dinë se ku të marrin ndihmë dhe të marrin masa për të zgjidhur konfliktet e mundshme. Atëherë kuptova që huatë dhe kartat e kreditit, në përgjithësi janë një problem në vend të një zgjidhjeje nëse nuk do të ishin për një qëllim të caktuar.
Shumë njerëz besojnë se kartat e kreditit duhet të shpenzojnë dhe shpenzojnë. Por mësova se ato duhet të kenë përfitime kur i përdorni. Kjo më lejon të punoj me më shumë pasion dhe vemëndje të zgjuar për ta arritur atë dhe të mos i shpenzoj paratë e mia për gjëra të panevojshme.

Mënyra më e mirë për të kursyer dhe rritur të ardhurat tuaja është të keni një qëllim për ato para. Nëse nuk dini se për çfarë dëshironi të keni para, atëherë nuk do të ishte logjike që të kurseni, nuk do të kishte kuptim.
A doni të blini një shtëpi? Një makinë të re? Apo Të udhëtosh nëpër botë? Këto janë qëllime të vlefshme që mund të shkruani në mënyrë që të kurseni për to. Shumica e njerëzve që nuk kanë një qëllim me kursimet e tyre nuk kanë asnjë dollar në llogari. Ata jetojnë nga dita në ditë dhe kënaqen tani. Nëse nuk dini se cilat janë qëllimet tuaja financiare, nuk mund të filloni të punoni për t’i përmbushur ato.

Nëse doni të bëheni të pasur, atëherë duhet të edukoni veten dhe të dini se si funksionon bota, sepse nëse vazhdoni të besoni se gjithçka është çështje fati dhe jo punë e njohuri, atëherë me keqardhje të them se do të qëndrosh në komoditetin tënd.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat