Kjo detyrë matematikore i ka shqetësuar shumë njerëz: A mund ta zgjidhni ju?

Life style

Kjo detyrë matematikore i ka shqetësuar shumë njerëz: A mund ta zgjidhni ju?

Më: 6 mars 2021 Në ora: 21:34
Foto ilustrim

Për disa, vetë mendimi për matematikën krijon ankth, ndërsa për të tjerët, si shaka, zgjidhin detyra të komplikuara

Në fakt, ju nuk keni nevojë të mendoni fare këtu, sepse nxënësit e shkollës fillore mund ta zgjidhin këtë detyrë, thjesht përdorni pak logjikë dhe zgjidhja do të krijohet vetë.

Detyra ju kërkon të gjeni se cili numër duhet të shkruhet në vend të pikëpyetjes në shenjën e poshtme të djathtë.

Tre, dy, një … vazhdojmë.

Image

A keni pasur sukses? Gjeni zgjidhjen më poshtë…

Nëse jo, keni mundur ta gjeni zgjidhjen shumë lehtë. Në këtë rast, ju nuk është dashur t’i vëzhgonit rreshtat horizontal të pullave, por duhet t’u keni kushtuar vëmendje kolonave vertikale. Kështu, për shembull, në pullën e parë (sipër, majtas) është numri 82. Nëse pjesëtoni 8 me 2, rezultati do të jetë 4 që është më poshtë.

Zgjidhjen do ta gjeni duke ndarë çiftin e numrave nga pulla e fundit (22) në rreshtin e sipërm. Pra, zgjidhja është 1.

Image
Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat