Mësojeni fëmijën tuaj të jetë i mirë me të tjerët. Bota tashmë është plot me njerëz egoistë

Life style

Mësojeni fëmijën tuaj të jetë i mirë me të tjerët. Bota tashmë është plot me njerëz egoistë

Më: 10 prill 2021 Në ora: 06:45
Ilustrim

Ne gjithashtu i ngarkojmë ata që të dalin gjithmonë mirë në të gjitha testet, i këshillojmë t’i kushtojnë kohë një sporti dhe kontrollojmë kohën e ekspozuar ndaj ekraneve të lëvizshme dhe televizive.

Të gjitha këto janë mësime të rëndësishme, ato duhet t’u kalohen të vegjëlve në mënyrë që ata të rriten të vetëdijshëm për vlerën e asaj që ka vërtet rëndësi në jetë. Por ne mund të kapemi kaq shumë nga këto rregulla saqë në fund harrojmë një që është po aq e vlefshme dhe e domosdoshme sa të gjithë të tjerat: të jesh i mirë me të gjithë ata rreth teje.

Shpesh mund të mendojmë se mirësia dhe zemërgjerësia janë të natyrshme për të gjithë dhe se ata nuk kanë nevojë të ngarkohen ose stimulohen, dhe të përfundojmë duke mos i përforcuar këto cilësi tek të vegjlit tanë, duke na befasuar kur ata mbajnë qëndrime negative.

Fëmijëve u duhet të mësohet vlera e mirësisë në të njëjtën mënyrë siç ata mësojnë të zgjidhin një raport matematikor. Ata duhet të kuptojnë ndikimin e qëndrimeve të tyre në jetën e njerëzve të tjerë, si dhe të kuptojnë se duhet t’i rregullojnë lodrat e tyre pasi t’i përdorin ato. Karakteri i të vegjëlve formohet nga gjithçka që ata mësojnë përmes nesh, me fjalë dhe mbi të gjitha, qëndrime. Nëse nuk përkushtohemi duke u treguar atyre vlerën e ndjeshmërisë dhe bujarisë, do të jetë e lehtë për ta të humbasin në mënyrat e arrogancës dhe krenarisë, shpesh më e lehtë për t’u praktikuar.

Ne jetojmë në një shoqëri të mbushur me njerëz që mendojnë vetëm për veten e tyre dhe që nuk shqetësohen të shikojnë anën e ëmbël të njerëzve dhe dhimbjen e tjetrit. Ne vazhdimisht lëndohemi nga qëndrimet e atyre që nuk kanë marrë edukim adekuat emocional dhe që thjesht nuk dinë si t’i trajtojnë të tjerët ashtu si e meritojnë, me respekt dhe dinjitet.

Të gjithë vuajtëm nga një person djallëzor dhe i vrazhdë. Mos e lejoni këtë model në familjen tuaj, mësojini fëmijët tuaj të jenë të mirë me të tjerët, bota tashmë është plot me njerëz egoistë!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat