Pse shkencëtarët sugjerojnë që të birësoni një fëmijë? Ja çfarë do të përfitoni sipas tyre…

Life style

Pse shkencëtarët sugjerojnë që të birësoni një fëmijë? Ja çfarë do të përfitoni sipas tyre…

Më: 20 prill 2021 Në ora: 20:32

Çdo vit, rreth 60,000 fëmijë adoptohen nga familjet amerikane. Kjo do të thotë që 1 në 50 fëmijë që janë në pritje të birësimit gjejnë një familje të dashur dhe mbështetëse. Ndërsa e dimë që një fëmijë duhet të jetë me shumë fat që të birësohet sepse jo të gjithë e bëjnë, një studim sugjeron që prindërit birësues janë po aq me fat që i kanë në jetën e tyre.

“Bright Side” tregon se si shkencëtarët dolën në këtë përfundim…

Adoptimi i një fëmije mund të shtojë deri në 3 vjet në jetën tuaj.

Rezultatet nga një studim tregojnë se gratë që kanë një fëmijë të adoptuar kanë një normë të vdekshmërisë dukshëm më të ulët se ato pa një fëmijë. Dhe shkalla e vdekshmërisë bëhet edhe më e ulët për gratë me 2 fëmijë të adoptuar. Studimi madje tregoi se jetëgjatësia e grave që kanë një fëmijë të adoptuar është më shumë se 3 vjet, dhe për gratë që kanë 2 ose 3 fëmijë të adoptuar është më shumë se 5 vjet.

Në të njëjtin studim, rezultatet për baballarët adoptues janë shumë të ngjashme me ato të nënave, duke treguar se baballarët me fëmijë të adoptuar kanë një shkallë më të ulët të vdekshmërisë sesa ata me fëmijë biologjikë.

Duke adoptuar, ju ndihmoni një fëmijë të gjejë një shtëpi të dashur, e cila mund të ndikojë pozitivisht në shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Sapo të hapni derën e shtëpisë për një fëmijë në nevojë, kjo do të thotë që ju angazhoheni me dëshirë të ndihmoni dhe të kujdeseni për dikë në jetën tuaj të përditshme. Por kjo është një gjë e mirë, pasi do të përjetoni ndjenjën e të qenit i nevojshëm, i dashur dhe i vlerësuar. Dhe studimet madje kanë treguar se ndihma dhe kujdesi për të tjerët mund t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë.

Hyrja në botën e prindërimit do t’ju ndihmojë të nxisni ndryshime pozitive në stilin e jetës suaj.

Duke ditur se zhvillimi i një fëmije varet nga ju, mund t’ju inkurajojë të bëni një jetë më të shëndetshme dhe të përvetësoni zakone më të shëndetshme. Gatimi i vakteve të shëndetshëm në shtëpi, oraret e rregullta të gjumit, mbajtja e shtëpisë pastër për hir të fëmijës, janë vetëm disa nga gjërat e panumërta që jo vetëm formojnë jetën e fëmijës tuaj për mirë por edhe tuajën.

Sipas një studimi, prindërit birësues kishin më pak të ngjarë të pësonin aksidente dhe të vuanin nga sëmundje të qarkullimit të gjakut sesa njerëzit pa fëmijë.

Ndonjëherë, edhe nëse jeni në gjendje të keni fëmijë biologjikë, birësimi mund të jetë një mundësi më e sigurt.

Nëse keni probleme themelore shëndetësore që mund të çojnë në një shtatzëni me rrezik të lartë dhe mund të rrezikojnë mirëqenien tuaj, birësimi i një fëmije mund të jetë mënyra më e sigurt për të krijuar një familje. Kjo do të thotë që ju do të keni akoma shansin të përjetoni bekimin dhe gëzimin për t’u bërë prind dhe do të qëndroni të shëndetshëm në të njëjtën kohë.

Adoptimi i një fëmije me një përkatësi të ndryshme etnike dhe kulturore mund të ketë një ndikim pozitiv në shëndetin tuaj mendor.

Prindërit që kanë të birësuar një fëmijë, me ligj, duhet të përfshijnë aspekte të kulturës origjinale të fëmijës dhe madje të krijojnë miqësi me njerëz të së njëjtës etni si fëmija. Njohja e kulturave të ndryshme mund të rrisë kreativitetin tuaj, i cili mund të zvogëlojë stresin dhe depresionin dhe madje të lehtësojë shfaqjen e sëmundjes kronike.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat