Si të mbani një fjalim motivues dhe të riktheni pasionin në ekipin tuaj?

Life style

Si të mbani një fjalim motivues dhe të riktheni pasionin në ekipin tuaj?

Më: 22 prill 2021 Në ora: 15:35
Ilustrim

Menaxherët dhe trajnerët e dinë mirë këtë. Ndonjëherë duhet pak më shumë energji për të rindezur pasionin e duhur në ekipin tuaj. Më poshtë jepet mënyra se si të bësh një fjalim motivues që mund t’i japë të gjithëve energjinë e duhur për të arritur çdo qëllim.

Të punosh në grup nuk është gjithmonë e lehtë. Sidomos kur keni role të ndryshme. Dhe kjo është e vërtetë në çdo fushë, nga puna në sport dhe kudo ku ka njerëz që duhet të punojnë së bashku për të arritur qëllimet e përbashkëta. Mbi të gjitha, siç tha Henry Ford, “Ardhja së bashku është një fillim, qëndrimi së bashku është përparim, por të jesh në gjendje të punosh së bashku është sukses”. Por si është e mundur, që në filma, për t’u përballur me një disfatë të dukshme, mjaftojnë disa fjali për t’i rikthyer të gjithëve energjinë dhe dëshirën për të fituar çdo sfidë? Të thjeshta, ato fjali (të pakta dhe të drejtpërdrejta) janë pjesë e një fjalimi motivues, të thënë në kohën e duhur dhe mbi të gjitha, në mënyrën e duhur.

Fjalë të afta për të na entuziazmuar dhe për të na dhënë energji edhe neve që jemi strukur rehat në divan. Dhe ato kanë vetëm një qëllim: të rikthejnë ose zgjojnë motivimin e duhur tek dëgjuesi. Një fjalim që tërheq vëmendjen dhe që zgjon emocione. Një moment i paharrueshëm, i cili di të mbjell optimizëm, frymëzim, dëshirë për të vepruar dhe pasion në çdo audiencë.

Më poshtë jepen disa këshilla të thjeshta për të bërë një fjalim motivues që është me të vërtetë efektiv, plot karizëm dhe i aftë të bashkojë dhe lëvizë shpirtrat dhe qëllimet e ekipit tuaj. Për t’i kujtuar ata dhe ju që vlera e secilit është vlera e secilit.

Studimi

Shkrimtarët, gazetarët dhe në përgjithësi ata që merren me shkrim e dinë mirë këtë. Vëmendja e lexuesit kapet nga fjalët e para. Në fakt, për të qenë efektiv, së pari duhet të dëgjohet një fjalim motivues. Mënyra e vetme për të krijuar shkallën e duhur të vëmendjes në “publik” është kapja e syve dhe dëgjimit që nga fillimi. Me një shtytje që të lë pa frymë, e aftë të përfshijë dhe zgjojë kuriozitetin dhe emocionet tek dëgjuesi.

Për ta bërë këtë, duhet të dini se me kë po flisni, duke menduar se jeni njëri prej tyre. Kuptimi i problemeve dhe dëshirave të tyre. Frika dhe çfarë mund ta largojë atë. Me fjalë të tjera, nevojitet ndjeshmëria e duhur. Një element kryesor për të mbështetur dhe motivuar ata që janë para jush. Është një armë e çmuar për të filluar fjalimin tuaj me akuzën dhe qëllimin e duhur.

Jini të qartë

Në mesazhin që do të jepet, në fjalët që do të përdoren, në sinqeritetin e asaj që po thua. Por edhe në pikat që dëshironi të prekni dhe të komunikoni. Të jesh i qartë, para së gjithash do të thotë të dish saktësisht se çfarë dëshiron të thuash. Si një lloj shkalle mendore (ose edhe e shkruar) që tregon rrugën drejt folësit. Dhe kjo i lejon dëgjuesit të mos shpërqendrohet ose të keqkuptojë atë që thuhet.

Shpesh ndodh të marrësh pjesë në diskutime, takime, ribashkime, etj., dhe arrini në një pikë të caktuar ku pyesni veten “po në fund të fundit çfarë do të thoshte kjo?”. Në ligjërimin motivues kjo nuk duhet të ndodhë. Së pari mendoni se si ta strukturoni lutjen tuaj (padyshim që asgjë nuk ju pengon të improvizoni këtu dhe atje, por gjithmonë pa u larguar nga pika qendrore), përdorni fjali të shkurtra, të qarta dhe të thjeshta për t’u kuptuar (në mënyrë që mesazhi të arrijë tek të gjithë). Dhe mbi të gjitha, një ton i sigurt i zërit që ushqen besimin tek dëgjuesi.

Vizualizim

Duke u lidhur me qartësinë, në një fjalim motivues që është me të vërtetë efektiv dhe i aftë të shkaktojë një reagim pozitiv, është e përshtatshme të prezantohet një vizualizim. Ky është vizioni i asaj që keni në mendje, qëllimi që duhet të arrihet, rruga për të ndjekur, etj. Në mënyrë që të gjithë të marrin pjesë në konkretësinë e fjalëve tuaja dhe në mundësinë reale për t’i parë ato të realizuara.

Kjo mund të bëhet në dy mënyra. Parashikimi i qëllimit ose ëndrrës për të cilën aspiron, pak sikur ta kishte arritur tashmë (të gjithë do të mbani mend fjalët e Martin Luther King nga 1963 “Unë kam një ëndërr”, në të cilën ai përshkroi të ardhmen që ëndërroi për fëmijët e tij), ose duke treguar procesin e ndryshimit që do të ndiqet. Ndihma e dëgjuesit për të vizualizuar në kokën e tij të gjitha hapat e nevojshëm që duhet të ndërmarrë për të arritur me sukses qëllimin.

Përfshirje

Nëse qëllimi i një fjalimi motivues është të ngarkoni ekipin tuaj me energji dhe optimizëm, kjo është pikërisht ajo tek e cila duhet të drejtoheni. Jo duke ndjekur një skenar standard (i cili nuk do të kishte asnjë efektshmëri) por duke personalizuar atë që thuhet dhe duke përfshirë dëgjuesin në vetën e parë.

Së pari sepse në këtë mënyrë do të shmangni rrezikun e “mërzisë” dhe së dyti sepse falë ndërveprimit reciprok krijohet motivimi. Ndjenja e vënë në pikëpyetje në vetën e parë, me pyetje (madje provokuese) ose fraza efektive që nënkuptojnë një përgjigje pohuese është mënyra më e mirë për të fuqizuar ata që keni përpara. Mbusheni atë me besim për të vazhduar dhe jepini motivimin e duhur për të ndjekur dhe përfunduar atë për të cilën po punojnë.

Stimuloni pyetje

Pavarësisht nëse e keni bërë këtë nga impulsi ose nevoja e momentit (mund të ndodhë) ose e keni paramenduar dhe planifikuar, gjithmonë sigurohuni që në fund të fjalimit tuaj motivues të ketë kohë dhe hapësirë për pyetje. Në vend të kësaj, shmangni bisedën për një kohë të gjatë. Siç u përmend më parë, disa koncepte të qarta dhe të drejtpërdrejta janë më të mira.

Gjithmonë lini mundësinë që ekipi juaj t’ju shprehë dyshimet dhe t’ju bëjë të gjitha pyetjet që ata i konsiderojnë të nevojshme për të kuptuar dhe përvetësuar më mirë ato që sapo keni thënë. Çështje që, ndër të tjera, mund t’i ngrini vullnetarisht, duke pasur kështu mundësinë për të përsëritur konceptet themelore dhe për t’i bërë ato të pashlyeshme në kujtesën e secilit.

Mbylle me “efekt”

Në përgjithësi ka të bëjë me të dish të përmbledhësh kuptimin e fjalës tënde motivuese me shumë pak fjalë, duke nënvizuar atë që dëshiron të arrish nga ekipi ose atë që dëshiron që ata të mësojnë nga ajo që kanë jetuar dhe thënë. Si një lloj paralajmërimi pozitiv që është në gjendje të joshë dëgjuesin për ta realizuar atë në praktikë, për të realizuar ëndrrat dhe qëllimet e tyre dhe për të punuar drejt arritjes së atyre të përbashkëtave.

Mbyllja tipike e Steve Jobs, me veprën e tij “Ji i uritur. Bëhu i çmendur”, ka frymëzuar dhe vazhdon ta bëjë këtë për miliona njerëz. Të bëjmë gjithmonë më mirë, të jemi krijues, të jetojmë plotësisht dhe të mësojmë nga çdo përvojë. Pa u dorëzuar kurrë, por duke u përballur me çdo vështirësi si një mundësi e re për rritje.

Një mënyrë për të gjeneruar frymëzim tek dëgjuesit tuaj. Për të siguruar që ajo që sapo kanë dëgjuar nuk është vetëm një fjalim motivues i kufizuar për momentin. Por mund të jetë diçka për ta kujtuar me kalimin e kohës, me ose pa ty. Të vetëdijshëm për vlerën dhe forcën e ekipit të tyre dhe mbi të gjitha, për veten e tyre.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat