Ja sekreti i një familjeje të lumtur, sipas shkencës

Life style

Ja sekreti i një familjeje të lumtur, sipas shkencës

Më: 4 maj 2021 Në ora: 18:46
Ilustrim

Cila është ideja juaj për një familje? Ka shumë të ngjarë që kur mendoni për njësinë familjare ta imagjinoni atë me prindër dhe fëmijë dhe ndoshta me një kafshë shtëpiake. Kur mendoni për një familje të lumtur, cili mendoni se është elementi kryesor? Një studim britanik i botuar në The Telegraf do të kishte zbuluar sekretin e lumturisë së një familjeje dhe kjo ka të bëjë me fëmijët.

Sekreti i lumturisë familjare është të kesh dy vajza

Studimi që vendosi që një familje e lumtur është një familje me dy vajza u porosit nga bounty.com. Për të arritur në këtë zbulim mahnitës, u analizuan disa familje që kishin pasur fëmijë në kombinime të ndryshme. Secilës palë prindërish iu kërkua të klasifikojnë sjelljen e fëmijëve të tyre duke marrë parasysh kriteret specifike, siç janë:

lehtësia e menaxhimit të tyre

përputhshmëria midis vëllezërve dhe motrave

qëndrimi i përgjithshëm i fëmijëve

Arsyeja për lumturinë e lidhur me familjen me dy vajza është shumë intuitive: vajzat janë më të qeta se djemtë dhe kanë tendencë të luajnë shumë së bashku dhe të mos luftojnë si djemtë. Për më tepër, vajzat do të ishin më të rregullta dhe më të prirura për të ndihmuar në shtëpi. Dy motra priren të shkojnë mirë dhe të sillen si engjëj. Shtoji kësaj se ato janë më pak konfuze sesa djemtë. Për prindërit, ruajtja e qetësisë brenda familjes është më e lehtë me dy vajza dhe situata e përgjithshme është shumë më e relaksuar dhe e rehatshme.

Studimi gjithashtu shqyrtoi kombinime të tjera të fëmijëve dhe përpiloi një renditje midis kombinimeve të ndryshme dhe harmonisë relative të familjes, nga situata më harmonike që përfshin dy vajza te ajo më komplekse që përfshin 4 fëmijë, meshkuj ose femra.

Në rastin e fundit, prindërit deklaruan se mbajtja e qetësisë në shtëpi nuk ka shumë gjasa, pasi konfliktet midis fëmijëve janë konstante dhe në çdo kohë të ditës.

Në pozicionin e dytë në renditjen e kombinimit më të mirë të fëmijëve është ai që ka dy fëmijë, një djalë dhe një vajzë. Sipas deklaratave të prindërve, në këtë rast mosmarrëveshjet midis vëllait dhe motrës janë të rralla, zakonisht bashkëveprimi lind edhe pse ata nuk ndajnë lojëra, interesa dhe aktivitete.

Në pozicionin e tretë në renditjen e kombinimeve më të favorshme gjejmë edhe një herë dy fëmijë, të dy djem. Kjo është situata kur dy djemtë krijojnë ndjeshmëri dhe një lidhje të fortë miqësie, vetëm se ata shpesh kthehen dhe i besojnë njëri-tjetrit duke i mbajtur sekretet e tyre larg mundësive të prindërve që nuk janë në dijeni të shumë gjërave që ndikojnë në jetën e fëmijëve të tyre.

Këtu është lista e kombinimeve të fëmijëve të krijuara nga studimi:

Dy vajza

Dy fëmijë, një djalë dhe një vajzë

Dy djem

Tri vajza

Tre djem

Katër djem

Tre fëmijë, dy vajza dhe një djalë

Tre fëmijë, dy djem dhe një vajzë

Katër fëmijë, tre djem dhe një vajzë

Katër fëmijë, tre vajza dhe një djalë

Katër fëmijë, 2 djem dhe dy vajza

Katër vajza

Duke mos qenë në gjendje të zgjedhin seksin e fëmijëve të tyre, prindërit kanë mundësinë vetëm të gjejnë një mënyrë për t’i bërë fëmijët e tyre të jetojnë së bashku në mënyrën më paqësore të mundshme, duke zbutur tensionet.

Për të vendosur një qetësi të caktuar brenda jetës familjare, prindërit mund të zbatojnë këto kushte:

kuptojnë emocionet e fëmijëve

vendosin kufij dhe rregulla të pathyeshme

menaxhoni mosmarrëveshjet midis fëmijëve në mënyrën më të mirë të mundshme

sigurohuni që fëmijët të kenë besim në aftësitë e tyre

i bëni fëmijët autonom dhe bashkëpunues

Lojërat shpesh janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lidhur me fëmijët. Kontrastet më të mëdha ndodhin kur fëmijët janë në moshë shkollore, secili krijon individualitetin e tij, miqtë, angazhimet dhe hapësirat, duke krijuar shumë kontraste. Nëse kjo ndodh edhe me ju, mund të përpiqeni t’u ofroni fëmijëve tuaj një lojë, të njohur si lojë gazete. Falë kësaj loje, fëmijët njihen më mirë me njëri-tjetrin. Për të luajtur, e gjithë familja duhet të ketë një copë letër dhe një laps.

Gjithkush shkruan emrin e tij në krye të letrës dhe ia kalon fqinjit të tij në të djathtë të tij. kur fqinji merr letrën do të duhet të shkruajë nën emër ndonjë mbiemër ose frazë që e përshkruan atë dhe pastaj ta kthejë atë te fqinji në të djathtë dhe kështu me radhë derisa të kthehet në duart e emrit të shkruar në krye. Ky i fundit gjithashtu do të duhet të shkruajë atë që mendon për veten e tij.

Kur të përfundojë raundi, fletët do të vendosen në një kuti dhe secili do të tërheqë një fletë dhe do ta lexojë atë. Qëllimi i lojës është të afrojë pjesëmarrësit, t’i bëjë ata më të njohur, t’i bëjë ata të qeshin me pikat e forta dhe të dobëta që kanë dalë nga secili dhe të krijojnë një atmosferë gëzimi.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat