​Gjërat për të cilat nuk duhet t’i kërkoni falje askujt

Life style

​Gjërat për të cilat nuk duhet t’i kërkoni falje askujt

Më: 27 shtator 2021 Në ora: 23:19
Foto ilustrim

Kërkoni falje kur gaboni ose kur harroni se është datëlindja e një shoku - është krejt normale, por shumë prej nesh e bëjnë atë shumë më shpesh sesa është e nevojshme. Janë 10 situata të jetës në të cilat nuk duhet të kërkoni falje.

Për shkallën e arsimimit të tij. Është ekskluzivisht zgjedhja juaj dhe gjëja juaj.

Për pikëpamjet e tij politike dhe fetare. Secili prej nesh ka të drejtën e opinioneve dhe besimeve të veta.

Kur bëni një punë të mirë ose fitoni vendin e parë në një konkurs. Me fjalë të tjera, kurrë mos kërkoni falje për suksesin tuaj.

Për veprimet e njerëzve të tjerë. Pavarësisht nëse është një anëtar i familjes, mik apo koleg, secili është përgjegjës për sjelljen e tij.

Për pamjen tuaj. E njëjta gjë vlen edhe për stilin e veshjes, mënyrën e grimit apo ngjyrën tuaj të preferuar të flokëve. Pamja juaj, gjëja juaj.

Kur doni të jeni pak vetëm. E kuptueshme dhe e nevojshme, por aspak egoiste.

Kur nuk pajtoheni me mendimin e dikujt. Theksimi i qëndrimit, mënyrës së të menduarit, idealeve dhe vlerave tuaja në një mënyrë të mirë dhe jo ofenduese nuk është gabim.

Për prioritetet tuaja. Nëse diçka është e rëndësishme për ju, do të thotë se është me të vërtetë një përparësi. Pavarësisht se çfarë të tjerët nuk janë dhe nuk e kuptojnë zgjedhjen tuaj.

Nëse nuk e dini përgjigjen. Një person mëson ndërsa është gjallë dhe askush nuk është aq i zgjuar sa të dijë përgjigjet për të gjitha pyetjet. Të pranosh që nuk e di është e fortë dhe kurajoze.

Kur qan ose kur ju vjen të qani.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat