5 çelësa praktikë për të zotëruar komunikimin joverbal

Life style

5 çelësa praktikë për të zotëruar komunikimin joverbal

Më: 20 mars 2023 Në ora: 20:12
Foto ilustrim

Fjalët nuk janë i vetmi element i rëndësishëm për të komunikuar me të tjerët dhe për t’u lidhur me ta. Në shumicën e situatave, komunikimi joverbal është një faktor përcaktues në mënyrën se si ne e komunikojmë mesazhin tonë.

Është gjithashtu shoqëruesi i përsosur për fjalët. Për këtë arsye, zotërimi i komunikimit joverbal është thelbësor për të qenë një komunikues i suksesshëm.

Njihuni me veten

Një çelës praktik për të zotëruar komunikimin joverbal është njohja e vetvetes. Nëse shikojmë mjaft nga afër, do të jemi në gjendje të vëzhgojmë realitetin tonë dhe të arrijmë të njohim veten brenda tij.

Çfarë do të thotë kur prek syrin? Në atë moment specifik, mendoni për atë që po kalon në mendjen tuaj dhe do të kuptoni pse e keni aplikuar këtë veprim në komunikimin tuaj joverbal.

Ky mund të duket si një ushtrim i thjeshtë, por kjo nuk mund të jetë më larg nga e vërteta.

Edhe kështu, sigurisht që do të jetë shumë e dobishme në çdo fushë të jetës. Sa më mirë ta njihni veten, aq më shumë mundësi do të keni për ta transformuar jetën tuaj në atë që dëshironi vërtet të jetë.

Fytyra juaj është një pasqyrim i shpirtit tuaj

Thonë se fytyra është pasqyra e shpirtit dhe është reflektim i vërtetë. Këtu ka njerëz të aftë për të maskuar atë që po kalon në mendjen e tyre ose në çfarë lloj humori mund të jenë.

Megjithatë, në përgjithësi, thjesht duke vëzhguar fytyrën e një personi dhe shprehjet e tjera joverbale, mund të arrijmë të dimë shumë gjëra rreth tyre.

Fytyra ka një numër të madh muskujsh që përmbushin detyra shumë të veçanta. Këto janë ato që shprehin disponimin tonë të vërtetë.

Shikoni njerëzit në sy

Një teknikë e mirë për të mësuar se si të dominoni komunikimin joverbal është t’i shikoni njerëzit drejt në sy.

Nuk duhet të harrojmë se zhvendosja e shikimit tonë nga ai i dikujt tjetër tregon një mungesë të tmerrshme të vetëbesimit. Në të njëjtën kohë, akti i shikimit të dëgjuesit në sy do t’ju ndihmojë të mendoni se biseda është midis dy të barabartëve.

Do të filloni të tregoni shumë më pak nga vetja, gjë që është një hap kyç për të dominuar komunikimin joverbal, pasi personi tjetër do të shohë vetëm atë që ju dëshironi që ai të shohë.

Vepro natyralisht

Kur bëhet fjalë për dominimin e komunikimit joverbal, nuk ka asgjë më të mirë se të silleni natyrshëm dhe të jeni vetvetja. Sa më mirë ta njihni veten, aq më pak probleme do të keni për të fshehur gjithçka që nuk dëshironi që të tjerët të shohin. Në këtë kuptim, krijimi i marrëdhënieve me të tjerët do të bëhet më i lehtë.  Nuk do të shqetësoheni për atë që jeni ose nuk po zbuloni përmes gjesteve tuaja. 

Thjesht mësoni se si të jeni vetvetja dhe theksoni cilatdo gjeste dhe shprehje janë vetëm tuajat, duke lënë mënjanë sjelljet , së bashku me çdo element tjetër që nuk i përkasin natyrës suaj të vërtetë.

Këto vese të fituara janë lehtësisht të interpretueshme nga të tjerët rreth nesh.

Qëndroni të qetë

Të tregosh se je i qetë dhe i qetë është një metodë e thjeshtë për të transmetuar besueshmëri.

Ankthi, nervat dhe zemërimi mund të na bëjnë të tregojmë personalitetin tonë paksa tepër, përmes shprehjeve të fytyrës dhe gjesteve të tjera trupore.

Në çdo kohë, mos harroni të jeni të natyrshëm dhe të qetë dhe bëni përpjekje për të njohur dhe kuptuar çdo pjesë të personalitetit tuaj dhe mënyrën se si veproni.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat