7 përfitime befasuese të aktivitetit të rregull seksual

Life style

7 përfitime befasuese të aktivitetit të rregull seksual

Më: 27 mars 2023 Në ora: 10:24
Foto ilustrim

Aktiviteti seksual është një pjesë e natyrshme dhe e shëndetshme e jetës, dhe hulumtimet sugjerojnë se ai ofron një sërë përfitimesh befasuese si për mirëqenien fizike ashtu edhe për atë mendore. Nga përmirësimi i shëndetit kardiovaskular dhe reduktimi i stresit tek rritja e vetëbesimit dhe gjumi më i mirë, aktiviteti i rregullt seksual është lidhur me një sërë rezultatesh pozitive.

Përmirësimi i shëndetit fizik: Aktiviteti seksual është lidhur me një sërë përfitimesh shëndetësore fizike, të tilla si përmirësimi i shëndetit kardiovaskular, zvogëlimi i rrezikut të kancerit të prostatës tek burrat, përmirësimi i imunitetit dhe reduktimi i rrezikut të osteoporozës tek gratë.

Shëndeti më i mirë mendor: Aktiviteti seksual gjithashtu mund të ketë një ndikim pozitiv në shëndetin mendor. Aktiviteti i rregullt seksual është lidhur me uljen e stresit, përmirësimin e humorit dhe uljen e simptomave të depresionit dhe ankthit.

Rritja e vetëvlerësimit: Aktiviteti i rregullt seksual mund të ndihmojë në rritjen e vetëbesimit, veçanërisht te njerëzit që janë të kënaqur me përvojat e tyre seksuale. Kjo mund të çojë në përmirësimin e marrëdhënieve dhe mirëqenien e përgjithshme.

Lehtësimi i dhimbjes: Aktiviteti seksual është treguar se ndihmon në reduktimin e dhimbjes, veçanërisht dhimbjet menstruale tek gratë. Kjo mendohet të jetë për shkak të çlirimit të endorfinës, të cilat janë qetësues natyralë kundër dhimbjeve.

Gjumi i përmirësuar: Aktiviteti seksual mund të përmirësojë gjithashtu cilësinë e gjumit, duke i ndihmuar njerëzit të flenë më shpejt dhe të qëndrojnë në gjumë më gjatë. Kjo mendohet të jetë për shkak të çlirimit të oksitocinës, një hormon që nxit relaksimin dhe ndjenjën e lidhjes.

Marrëdhëniet e forcuara: Aktiviteti i rregullt seksual mund të ndihmojë në forcimin e marrëdhënieve intime duke nxitur ndjenjat e afërsisë dhe lidhjes mes partnerëve. Kjo mund të çojë në përmirësim të komunikimit, besimit dhe kënaqësisë së përgjithshme të marrëdhënies.

Efektet kundër plakjes: Së fundi, disa studime kanë sugjeruar se aktiviteti i rregullt seksual mund të ketë efekte kundër plakjes, të tilla si përmirësimi i shëndetit të lëkurës dhe zvogëlimi i shenjave të plakjes. Kjo mendohet të jetë për shkak të çlirimit të hormoneve të tilla si DHEA, të cilat kanë qenë të lidhura me përmirësimin e shëndetit të lëkurës dhe mirëqenies së përgjithshme.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat