Çfarë ndodh kur orgazma nuk vjen?

Life style

Çfarë ndodh kur orgazma nuk vjen?

Më: 30 maj 2023 Në ora: 11:52
Foto ilustrim

Të duash dhe të mos jesh në gjendje është një ndjenjë që shumë gra e përjetojnë në marrëdhëniet e tyre seksuale. Të kërkosh një orgazmë dhe të mos e përjetosh atë, ose të ndjesh ndjesi shumë të lehta, është një vështirësi me të cilën përballen aktualisht një numër i madh njerëzish.

Të mos e përjetosh kurrë atë ndjesi shpërthyese është një situatë shumë më e zakonshme sesa mund të mendoni. Në fakt, rreth 10% e grave nuk kanë përjetuar kurrë një orgazmë gjatë gjithë jetës së tyre , dhe midis 10% dhe 42% kanë probleme për të arritur kulmin.

Unë kam një problem?

Dallimet midis një gruaje apo një tjetër apo edhe brenda të njëjtit person janë gjithmonë të konsiderueshme. Mund të ketë ditë kur të shijosh është shumë më e lehtë, ndërsa të tjera, për shkak të presionit, stresit apo shkaqeve të tjera, mund të jetë e pamundur.

Gjithashtu është e shpeshtë që gjatë marrëdhënieve orgazma të mos arrihet përmes penetrimit vaginal. Shumica e grave kanë nevojë për stimulim manual të klitorisit për të përfunduar në mënyrë të kënaqshme, ku shumë pak mund të kenë orgazma vetëm me stimulim vaginal.

Të mos arrish majën nuk do të thotë të mos e shijosh udhëtimin

Të vuash nga një çrregullim orgazmik nuk do të thotë që nuk mund të kënaqesh me seksin. Shumë gra që nuk arrijnë kulmin i gëzojnë marrëdhëniet e tyre seksuale dhe ndihen të kënaqura me to. Ata kënaqen me momentin dhe kontaktin që ofron vetë lidhja.

Ne priremi të thjeshtojmë seksualitetin , të reduktojmë seksin depërtues dhe të matim suksesin e tij në numrin dhe intensitetin e orgazmave të arritura. Larg kësaj ideje, e vërteta është se seksualiteti është një botë shumë e gjerë ku praktikat e ndryshme dhe karakteristikat personale hyjnë në lojë.

Një vështirësi, një zgjidhje

Shumica e shkaqeve të anorgazmisë, afërsisht 95%, janë psikologjike . Një edukim shumë kufizues, përvoja të këqija seksuale, kultura në të cilën jemi rritur, frika e humbjes së kontrollit, stimulimi i gabuar ose stresi mund të ndikojnë dhe përkeqësojnë problemin.

Fakti që në shumicën e rasteve vështirësia ka një origjinë psikologjike nënkupton që ajo që bëjmë dhe ajo që mendojmë luan një rol themelor në mënyrën e përjetimit të kënaqësisë . Prandaj, është e mundur të përmirësohemi thjesht duke ndryshuar mënyrën se si ne e perceptojmë ose veprojmë me tjetrin ose me veten në këto situata.

Teknika e mbështetjes, e cila konsiston në stimulimin manual të klitorisit gjatë marrëdhënieve seksuale, ose stërvitjet masturbuese janë teknika specifike për këtë lloj vështirësie. Ndonjëherë, terapia seksuale ose terapia në çift mund të jetë e nevojshme për të arritur përmirësim .

Nëse vuani nga kjo vështirësi, jeni përpjekur ta zgjidhni vetë dhe nuk keni mundur të përparoni, mbani mend se një psikolog ose seksolog i kualifikuar mund t’ju ndihmojë të përmirësoni marrëdhëniet tuaja seksuale dhe ta shijoni më plotësisht seksualitetin tuaj.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat