A është mirë të qëndroni miq me ish-in tuaj?

Life style

A është mirë të qëndroni miq me ish-in tuaj?

Më: 1 qershor 2023 Në ora: 16:21
Foto ilustrim

Disa profesionistë pohojnë se është më mirë t’i ndërpresim plotësisht dhe pas ndarjes, të ndërtojmë një jetë në të cilën nuk ka vend për partnerin tonë të vjetër. Nga ana tjetër janë ata që mendojnë ndryshe dhe mbrojnë idenë se një person me të cilin keni pasur një marrëdhënie të mirë mund të vazhdojë të sjellë diçka pozitive në jetën tuaj në një mënyrë tjetër.

Arsyet pse nuk duhet të jeni miq me ish-in tuaj

Nëse keni pasur një marrëdhënie toksike , nuk është mirë për ju të qëndroni miq me ish-in tuaj. Ky është një person që nuk sjell asgjë pozitive në jetën tuaj dhe përkundrazi ju mbyt në një det problemesh. Një rast veçanërisht i rëndë në kuadrin e marrëdhënieve toksike është kur ka pasur një lloj abuzimi në marrëdhënie.

Nga ana tjetër, të gjithë e dimë se vetëm për shkak se një lidhje ka përfunduar, nuk do të thotë domosdoshmërisht që dashuria, e kuptuar nga një këndvështrim romantik, është zhdukur nga zemrat e anëtarëve të lidhjes. Nëse ndjenjat janë të përbashkëta, ato mbeten te të dy personat – më së shpeshti, çifti ribashkohet. Përveç nëse ka pasur rrethana si ato të përmendura më parë.

Nëse ndjenjat nuk ndahen, ndarja ka tendencë të komplikohet. Personi i dashuruar ka tendencë të përfshihet në grindje për afërsinë dhe distancën. Ndjenjat e tyre i bëjnë ata të mbajnë pranë tyre partnerin e vjetër, por ndjesia e ndarjes me të i shtyn ata larg. Për këtë arsye, kjo mënyrë e përfundimit të gjërave tenton të shkatërrojë plotësisht marrëdhënien .

Pra, nuk është e pazakontë që një partner i ri të këmbëngulë që të ndërpresim një marrëdhënie me një flakë të vjetër. Zakonisht, ata e bëjnë këtë në një mënyrë indirekte: duke krijuar aq shumë konflikte sa partneri aktual nuk mund ta durojë atë dhe ndërpret përfundimisht marrëdhënien e mëparshme. Megjithatë, kjo nuk është një autostradë pa rrugëdalje: njerëzit e pjekur mund të merren me situatën dhe të përshtaten në mënyrë që të mos ketë konflikte apo ndarje.

A ka një anë pozitive?

Mund të ketë. Dashuria që ka mbaruar nuk do të thotë se marrëdhënia ka mbaruar. Në fakt, njerëzit që dikur e donin njëri-tjetrin priren të kujdesen gjithmonë për njëri-tjetrin, edhe nëse mënyra se si e bëjnë këtë ndryshon. Me fjalë të tjera, ata që janë të rëndësishëm për ju nuk pushojnë së qeni të rëndësishëm, pavarësisht nëse kontakti mbahet apo jo.

Një partner i vjetër na njeh, e di se çfarë na lëndon dhe e di se cilat janë shpresat tona. Ndoshta dashuria ka marrë fund, por ata ende mund të lexojnë fytyrat tona dhe të mbajnë një nivel të caktuar mirëkuptimi me ne. Diçka shumë e vështirë për t’u arritur. Ka marrëdhënie të mrekullueshme që kanë vite për t’u forcuar vetëm që ne t’i ndërpresim ato plotësisht.

Në fund të fundit, qëndrimi në kontakt me një partner të vjetër është një vendim personal që ka rreziqe dhe mund të çojë në konflikte, por që mund të jetë gjithashtu një burim i madh përfitimi dhe lumturie, edhe nëse nuk është nga i njëjti vend që ishte më parë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat