6 shenja që tregojnë se ju nuk po vlerësoheni sa duhet në punë

Life style

6 shenja që tregojnë se ju nuk po vlerësoheni sa duhet në punë

Më: 6 qershor 2023 Në ora: 16:05
Foto ilustrim

Vendi ynë i punës është vendi ku kalojmë të paktën një të tretën e jetës sonë. Ajo që ndodh ka një ndikim të fortë në shëndetin mendor, mirëqenien dhe kënaqësinë e përgjithshme. Ka faktorë të ndryshëm që ndikojnë në këtë ndjenjë dhe një nga ato është shkalla në të cilën ndihemi të vlerësuar dhe të njohur. Por çfarë ndodh kur nuk vlerësohesh në punë?

Shenjat që tregojnë se nuk vlerësoheni në punë

Meritat tuaja nuk njihen

Një kontratë pune është një transaksion në të cilin ju ofroni kohën, njohuritë dhe përvojën tuaj në këmbim të një page. Megjithatë, është e nevojshme që të ketë një njohje të punës suaj të mirë nga eprorët tuaj, veçanërisht nëse jeni të angazhuar, të zellshëm dhe vendimtarë.

Nuk ka mundësi promovimi

Një nga çelësat për të ruajtur motivimin në punë është të kesh mundësi për ngritje në detyrë. Prandaj, çdo kompani që vlerëson punëtorët e saj do të duhej t’u ofronte atyre. Këto mundësi paraqiten në forma të ndryshme: nga një rritje page për vjetërsi, përvojë apo vite të punuara, deri te opsioni i marrjes së përgjegjësive apo ngritjes në detyrë më të mëdha.

Fjala dhe mendimi juaj nuk merren parasysh

Një organizatë përbëhet nga një grup njerëzish që ndajnë punën dhe përpjekjet e tyre për të arritur objektivat. Kështu, edhe pse ka një hierarki dhe të emëruarit që drejtojnë çdo projekt, është e rëndësishme që punëtorët të kenë një hapësirë për të ofruar mendimin e tyre.

Kur nuk vlerësohesh në punë, ndihesh sikur nuk ke rëndësi si qenie njerëzore.

Siç pohon udhërrëfyesi i Gallup, në një kompani që vlerëson dhe respekton punonjësit e saj, ata duhet të mendojnë se kanë rëndësi si qenie njerëzore. Ai përfshin një qëndrim të hapur dhe të kuptueshëm nga ana e mbikëqyrësve, orë fleksibël dhe gatishmëri për të ndihmuar pajtimin.

Potenciali juaj

Vendi i punës është mjeti për të zhvilluar potencialin tuaj, duke ju ofruar sfida të reja të përshtatura për interesat dhe aftësitë tuaja.

Nuk mund të jesh vetvetja në punën tënde

Së fundi, mund ta dini se nuk ka konsideratë, respekt ose njohje për punën tuaj si punëtor, nëse nuk ju lejohet të jeni vetvetja. Një nga objektivat kryesore nga burimet njerëzore është të arrihet një përshtatje e mirë midis personit dhe pozitës, në mënyrë që cilësitë e të parit dhe kërkesat e të dytit të përshtaten.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat