7 arsye pse na kushton kaq shumë të përmbushim ëndrrat tona!

Life style

7 arsye pse na kushton kaq shumë të përmbushim ëndrrat tona!

Më: 28 shtator 2023 Në ora: 15:35
Foto ilustrim

A pyesni veten pse nuk jeni në gjendje të arrini atë ëndërr që do t’ju përmbushte si person? Ka shumë faktorë që ju sjellin në këtë gjendje.

Njerëzit kanë njëfarë kontrolli mbi fatin dhe arritjet tona. Ndonjëherë, edhe nëse rruga është e sheshtë, ne i vëmë gurë pa e kuptuar. Disa nga këto gracka janë ato që tregojmë më poshtë.

Zvarritja

Është e vështirë të dalësh nga zona jote e rehatisë. Herë të tjera, bërja e përpjekjeve shtyhet në ditë kur ke më shumë energji. Kjo, e cila është e kuptueshme në kohë specifike, bëhet problem kur zgjatet me kalimin e kohës.

Intoleranca e dështimit dhe frustrimit

Rruga drejt përmbushjes së një ëndrre nuk është kurrë lineare: ajo luhatet me sukseset dhe grackat e vogla që lindin gjatë rrugës. Por jo të gjithë e kanë këtë ide të brendshme dhe demotivohen kur hasin pengesa.

Vetëvlerësim i ulët

Vetëvlerësimi i mirë është gjithashtu një parashikues i vendim-marrjes aktive. Të besosh se nuk je në gjendje të përmbushësh një ëndërr është zakonisht, përveç një gënjeshtre që na thotë mendja, një nga pengesat më të zakonshme kur bëhet fjalë për materializimin e saj.

Mungesa e disiplinës

Vetëdisiplina i referohet kontrollit të sjelljes së vet dhe qëndrueshmërisë në përpjekje, gjë që mundëson përmbushjen e objektivave afatgjata. Edhe pse nuk është e lehtë, dihet se këta janë faktorë që kontribuojnë në sukses në shumë fusha, prandaj është e volitshme të zhvillohet kjo pjesë e personalitetit.

Elemente të jashtme që ndërhyjnë në sukses

Statusi socioekonomik

Një hetim i APA në vitin 2020 dëshmon këtë: individët e klasës së lartë që merrnin pjesë në studim ishin më tepër të sigurt. Ky qëndrim, nga ana e tij, krijoi një përshtypje të kompetencës dhe u dha atyre më shumë fletëvotime për të arritur një rang të lartë shoqëror.

Nga ana tjetër, sasia e burimeve që keni ndikon edhe në sukses. Jo vetëm që paraja është një burim i shpërndarë në mënyrë të pabarabartë në shoqëri: ndikimet, mundësitë, cilësia e kujdesit bazë, shtypjet, e gjithë kjo lidhet me nivelin e privilegjit.

Pafuqia e mësuar

Edhe pse ky perceptim, shpesh illusor, është diçka individuale, ai trajtohet edhe si një fenomen social, pasi ai zhvillohet nga ndikimi i mjedisit.

Mungesa e mbështetjes sociale

Kur dikush ndjek një synim afatgjatë, një pjesë e ushqimit të tyre emocional dhe psikologjik është mbështetja e të tjerëve. Ndërsa suksesi nuk ka pse të varet nga kjo drejtpërdrejt, ai redukton mundësitë e tij kur, përveç luftës për ëndrrat tona, ne duhet të mbrohemi nga pengesat e të tjerëve dhe mungesa e vrullit social.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat