A keni inteligjencë emocionale në punë? Zbulojeni me anë të këtyre shembujve

Life style

A keni inteligjencë emocionale në punë? Zbulojeni me anë të këtyre shembujve

Më: 2 tetor 2023 Në ora: 15:57
Foto ilustrim

Kur një person paraqitet në një proces përzgjedhës nuk është e zakonshme ta pyesësh se si e menaxhon zemërimin ose demotivimin e tij. E vërteta është se kemi dekada që flasim për inteligjencën emocionale në punë, por nuk zbatohet gjithmonë në mjedise të tilla. Sigurisht që ju mungon edhe në bashkëjetesën me kolegët tuaj dhe madje edhe me shefat dhe menaxherët tuaj.

Si e dini nëse keni inteligjencë emocionale në punë?

Nuk dorëzohesh herën e parë

Nëse muskuli juaj psikologjik është i trajnuar në inteligjencën emocionale, ju do të jeni një nga ata që nuk hiqni dorë lehtë. Përballë sfidave nuk dorëzohesh, por kërkon një mijë strategji për të njëjtin problem. Kjo është për shkak të rregullimit tuaj të mirë emocional dhe nxitjes së motivimit tuaj.

Armiqësia e bashkëmoshatarëve nuk është gjëja jote

Folëm se sa interesante do të ishte filtrimi i kandidatëve me inteligjencë të mirë emocionale në intervista. Në këtë mënyrë, do të kishte kohezion dhe harmoni më të madhe me ekipin njerëzor. Megjithatë, ajo që shihni shpesh në punën tuaj janë të rriturit që reagojnë me zemërimin e një trevjeçari. Dhe dinamika të tilla nuk shkojnë me ty.

Ju pranoni kur nuk jeni të kualifikuar për një rol

Një studim i raportuar në Frontiers in Psychology përshkruan rëndësinë që udhëheqësit të jenë më të aftë në këtë fushë. Megjithatë, shumë prej tyre ushtrojnë funksione që nuk i zotërojnë gjithmonë – dhe jo vetëm inteligjenca emocionale. Nëse jeni efikas në inteligjencën emocionale, nuk do të hezitoni të pranoni se çfarë detyrash nuk mund të ndërmerrni.

Ju kurrë nuk pranoni detyra që nuk përshtaten me vlerat tuaja

Inteligjenca emocionale dhe puna janë gjithashtu të lidhura me sferën e vlerave. Një burrë ose një grua kompetente në këtë dimension është dikush me integritet. Ata janë personalitete koherente dhe të respektueshme që praktikojnë vetë-reflektimin. Kjo i bën ata gjithmonë të kërkojnë të kryejnë detyra që janë në përputhje me atë që ata e konsiderojnë etike.

Ju nuk merrni vendime lehtë

Nëse jeni dikush i mundësuar në këtë mjet, ju kurrë nuk merrni vendime në mënyrë impulsive. Ti mediton për ta, i analizon dhe i vendos në kontekst. Më vonë, madje i vendos në atë ekuilibër ku emocionalët dhe racionalët kërkojnë të arrijnë një ekuilibër të përshtatshëm.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat