Gjërat e zakonshme që mund të trembin një person që ka shprehi shmangëse

Life style

Gjërat e zakonshme që mund të trembin një person që ka shprehi shmangëse

Më: 2 dhjetor 2023 Në ora: 17:11
Foto ilustrim

Në një marrëdhënie, partnerët bashkohen bazuar në stilin e lidhjes së tyre. Secili person ka stilin e tij të lidhjes dhe të kuptuarit e stileve iu ndihmon të kuptoni më mirë personin dhe modelet e marrëdhënies. Në rastin e një personi shmangës, ata mund të përballen me vështirësi në zhvillimin e lidhjeve emocionale dhe intimitetit.

Trajnerja personale, Annalisa Bahadur e trajtoi këtë temë dhe ndau disa incidente të zakonshme që mund ta bëjnë një person shmangës të ndihet rehatm shkruan Hindustan Times.

Intimiteti intensiv emocional: Kur partneri dëshiron të krijojë një lidhje të fortë emocionale, mund të trembë një person shmangës. Ata marrin kohë për t’u futur në marrëdhënie dhe për të rritur lidhjen emocionale dhe intimitetin.

Angazhimi dhe planet afatgjata: Ndërsa është e rëndësishme të qartësohet se ku po shkon marrëdhënia, një diskutim mbi planet dhe angazhimet afatgjata mund të trembë një person shmangës. Ata kanë frikë se do të humbasin pavarësinë e tyre dhe nuk do të jenë në gjendje të menaxhojnë përgjegjësitë e tyre sipas pritshmërive.

Ndjenja e mbytjes ose e bllokimit: Hapësira është jashtëzakonisht e rëndësishme për një person shmangës. Ata pëlqejnë t’i bëjnë gjërat në mënyrë të pavarur dhe e duan kohën e tyre vetëm. Kur ata mendojnë se janë duke u shkelur nga partneri i tyre, kjo mund t’i shqetësojë.

Konflikti dhe konfrontimi: Një person me shprehi shmangëse mund të tërhiqet nga një bisedë e vështirë ose një debat kur ndihet nën presion për të folur. Ata janë më të hapur në një bisedë kur ndihen të lirë.

Nivele të larta të varësisë: Personi mund të distancohet kur mendon se partneri i tyre është jashtëzakonisht i varur prej tyre. Është më mirë të krijoni një hapësirë personale dhe të keni hobi, në vend që të vareni nga partneri gjatë gjithë kohës në një marrëdhënie.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat