Kam frikë për të ndryshuar jetën

Life style

Kam frikë për të ndryshuar jetën

Më: 3 dhjetor 2023 Në ora: 10:43
Foto ilustrim

Përshëndetje, jam 22 vjeç, punoj, jam fejuar, kam një grup miqsh të mrekullueshëm dhe kam pas vetes një familje fantastike. Gjithmonë kam dashur të kem një karrierë për të siguruar një të ardhme të ndritur për familjen time të ardhshme dhe kjo mundësi ka ardhur. Muajin e kaluar isha i ftuar në një kompani të huaj, dhe më pëlqyen aq shumë sa më ofruan mundësinë të shkoja të punoja në vendin e tyre deri sa të mbushja të paktën 40 vjeç. Problemi është ky:

Unë do doja të shkoja të punoja në Holandë, por frika për të lënë çdo gjë që kam në vendin tim, më penalizon, kam frikë se mos prish dhe humb marrëdhënien me të dashurën time që e dua shumë, duke qenë në gjendje të bëj miq dhe të gjej një punë të mirë dhe një jetë të kënaqshme financiarisht, por duke qenë në depresion. Ajo që më frikëson më shumë është të kem një lidhje në distancë me të dashurën time (e cila studion dhe do të diplomohet pas 3 vitesh) dhe humbja e asaj që kam krijuar në vendin tim.

Përgjigje: Përshëndetje! Është e natyrshme të ndjehesh i frikësuar dhe të përballesh me pasiguritë kur përballeni me një vendim të rëndësishëm si ky. Vendime të tilla kanë ndikim të thellë në jetën tuaj, por gjithashtu mund të sjellin shanse të reja dhe zhvillime të mëtejshme. Para se të marrësh një vendim, është e rëndësishme të konsiderosh me kujdes të gjitha aspektet e situatës. Disa mendime dhe hapa që mund t’ju ndihmojnë:

Diskuto me të dashurën tënde, komunikimi është thelbësor. Përballuni së bashku me frikën dhe pasigurinë tuaj. Pyete për ndjenjat dhe mendimet e saj në lidhje me këtë mundësi. Mund të gjeni një marrëveshje të përbashkët që i përshtatet të dyja palëve.

Planifikoni të ardhmen. Hapi i rëndësishëm është të bëni një plan të qartë për të ardhmen. Si do të funksionojë marrëdhënia në distancë? A do të keni mundësi për të vizituar njëri-tjetrin rregullisht? Si do të përballohet përcaktimi i afatit prej 40 vjetësh?

Vlerëso çfarë do të humbasësh dhe fitosh. Përpiqu të vlerësosh mënyrën se si ky vendim do të ndikojë në jetën tënde, duke përfshirë marrëdhënien me të dashurën, miqtë, dhe familjen. Ndonjëherë, duke e vlerësuar se çfarë do të fitoni mund t’ju ndihmojë të kapni një perspektivë më të qartë.

Përmirëso aftësitë për menaxhimin e stresit. Nëse vendosni të shkoni në Holandë, do të keni përpara sfida të reja. Përmirësimi i aftësive për menaxhimin e stresit dhe pasigurisë mund të jetë i rëndësishëm për suksesin tuaj dhe për mirëqenien tuaj emocionale. Nëse nuk jeni ende i sigurtë, mund të konsideroni mundësi alternative që mund të jenë më të përshtatshme për të dy.

Në fund të ditës, ky është një vendim personal dhe nuk ka një përgjigje të drejtë ose të gabuar. Është e rëndësishme të mendoni për të ardhmen dhe për të vendosur cilat vlera dhe synime janë më të rëndësishme për ju. Nëse e merrni vendimin në mënyrë të kujdesshme dhe duke u bazuar në komunikim të hapur dhe ndërthurje, ka shanse të keni një eksperiencë të suksesshme edhe nëse vendosni të shkoni në Holandë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat