Mos humb kohë duke bërë gjërat e duhura për personat e gabuar

Life style

Mos humb kohë duke bërë gjërat e duhura për personat e gabuar

Më: 28 maj 2024 Në ora: 09:52
Foto ilustrim

Një dallim i tillë do të na ndihmojë të përdorim kohën tonë të çmuar me ata që na duan vërtetë. Sa më shumë kohë kalon, aq më shpejt ajo fluturon. Gjithnjë e më shpesh, kemi ndjenjën se e nesërmja po vjen më shpejt, pa dhënë kohë për t’u ndalur në gjithçka.

Pikërisht për këtë arsye koha është e çmuar, sidomos ajo periudhë në të cilën ne i kushtojmë vetes kënaqësi, kohën tonë të lirë, frymëmarrjen tonë të qetë. Prandaj nuk duhet të humbim kohë për atë që është e gabuar, për ata që nuk e meritojnë kohën tonë.

Mos e humbni kohën duke u dhënë kënaqësi atyre që vërtetë nuk ju njohin siç vërtet jeni, të cilët vetëm ju akuzojnë, pa dhënë minimumin, ata që nuk ju pyesin si ishte dita jote.

Ata që kritikojnë dhe imponojnë vetëm pikëpamjet e tyre, egoiste dhe unilaterale, nuk janë të denjë për reciprocitetin tonë.

Asgjë që ka këmbëngulje nuk mund të funksionojë mirë. Marrëdhëniet që janë të miqësisë, punës ose dashurisë duhet të kenë një udhëtim paqësor të jashtëm, vullnetin e të dyja palëve dhe dashurinë e ndërsjellë. Ky është sinqeriteti dhe transparenca, dhe pa njërën ose tjetrën, nuk ka asnjë lidhje për t’u mbështetur, nuk ka buzëqeshje që del, nuk ka kënaqësi.

Stop duke u përpjekur për të ndihmuar dikë që e ka bërë të qartë se ai nuk e dëshiron ndihmën tënde. Natyrisht, duhet ta vendosim veten në vendin e tjetrit dhe të përpiqemi ta largojmë nga situatat që e pengojnë atë që të jetë i lumtur. Megjithatë, disa njerëz nuk do të jenë të gatshëm të lënë zonën e tyre të rehatisë, sepse ajo dhemb shumë.

Pak janë të gatshëm për të luftuar, duke preferuar të mashtrojnë veten dhe të zhyten në komoditetin e pakëndshëm të paralizës emocionale.

Pas përpjekjeve të domosdoshme më kot, ne duhet të largohemi.

Ne kurrë nuk do të humbasim kur veprojmë në qëllimet më të mira. Megjithatë, jo të gjithë do të të jenë mirënjohës.

Jo të gjithë do ta dinë se ata janë dashur shumë, se ata janë falur, se ata janë ndihmuar. Një dallim i tillë do të na ndihmojë të përdorim kohën tonë të çmuar së bashku me ata që kanë dashuri të vërtetë për ne.

Në fund të fundit, ne të gjithë nuk meritojmë asgjë më pak se të jemi në mesin e njerëzve të tillë!

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat