Edukoni për të shijuar jetën në lumturi

Life style

Edukoni për të shijuar jetën në lumturi

Më: 20 qershor 2024 Në ora: 15:19
Foto ilustrim

Siç na tha Pitagora, edukimi konsiston në “dhënien e inkurajimit për shpirtrat e fëmijëve, në mënyrë që ata të përballen vetë me vështirësitë e jetës”. Tani, por si ta bëjmë atë? Si mund të kultivojmë një edukim më të mençur, më emocional dhe më të afërt tek fëmijët tanë në mënyrë që t’i japim botës fëmijë më kompetentë dhe të lumtur?

Thellimi në mekanizmat neurologjike të fëmijëve është një mjet efektiv, veçanërisht si pikënisje. Larg ta shohim këtë temë si një univers të gjerë përtej mundësive tona, ne duhet t’i qasemi me kuriozitetin e dikujt që ka në dorë mënyrën më të përshtatshme për të maksimizuar aftësitë e të vegjëlve.

Nuk mund të harrojmë se truri nuk është një sirtar bosh për t’u mbushur në mënyrë arbitrare dhe intensive . Një fëmijë bën kontakt me botën përmes dashurisë, emocioneve dhe mbi të gjitha përmes atij vështrimi që kërkon të zbulojë çdo aspekt që e rrethon. Ky është kanali autentik, kjo është mënyra për t’u sintonizuar me fëmijët tanë për të edukuar mendjet e tyre, duke ditur gjithmonë nevojat e tyre, kohën e tyre.

Edukohu për jetën, edukohu për të shijuar lumturinë

Në këtë shoqëri dijeje të bazuar në  teknologji , konsumizëm, menjëhershmëri dhe ndonjëherë, mungesë të vetëkontrollit, ne duhet të jemi në gjendje të edukojmë fëmijë më reflektues. Me më shumë pauzë, me më shumë durim dhe mbi të gjitha me aftësi për të dalluar atë që është e rëndësishme dhe çfarë jo.

Sa më shumë që natyrshmëria ka rëndësi gjatë mësimdhënies, strategjitë nuk janë më pak të rëndësishme. Duke i njohur ata, ne do të jemi në gjendje të jemi krijues magjikë të mësimit të tyre, duke intuituar nevojat e tyre. Vetëm në këtë mënyrë do të maksimizojmë zhvillimin e trurit të tyre në mënyrë që ata ta perceptojnë veten si njerëz të aftë, të lirë dhe të lumtur për të arritur atë që synojnë të bëjnë.

Sepse edukimi është aventura më e rëndësishme e jetës sonë dhe për ta bërë atë mirë kërkon një bazë të mirë njohurish, si dhe një qëndrim kundër bombave.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat