Treshja e baballarëve gay në luftë me Gjykatën për t'i dhënë foshnjës mbiemrin e tyre

Ndryshe

Treshja e baballarëve gay në luftë me Gjykatën për t'i dhënë foshnjës mbiemrin e tyre

Më: 6 mars 2021 Në ora: 22:19
Ata janë një “treshe”: një marrëdhënie poliamore që përfshin tre persona

Njihuni me Ian Jenkins dhe partnerët e tij, Alan dhe Jeremy.

Ata janë një “treshe”: një marrëdhënie poliamore që përfshin tre persona.

Dhe pas një beteje gjyqësore të komplikuar për t’u bërë prindër të ligjshëm, treshja po rrit dy fëmijë të vegjël në Kaliforninë Jugore.

Ata janë pjesë e një familje unike dhe shumë moderne që përfshin tre baballarë, dy zëvendësues dhe një dhurues të vezëve.

Në një libër të ri, ” Tre baballarët dhe një foshnjë “, Jenkins kronikon kërkimin e tyre për dhurues të mundshëm të vezëve dhe një zëvendësues, dhe një luftë për të ndryshuar një sistem mjekësor dhe ligjor të drejtuar drejt çifteve heteroseksuale.

Të tre burrat kanë qenë të gjithë së bashku për më shumë se tetë vjet. Jenkins thotë se ata luftuan për të marrë të tre emrat e tyre të shënuar në çertifikatat e lindjes për të mbrojtur të drejtat e tyre prindërore dhe të drejtat e fëmijëve të tyre. Procesi ishte emocionalisht rraskapitës.

“Por ne shpresojmë që njerëzit e tjerë të përfitojnë nga përvoja që kemi pasur,” i tha ai CNN në një intervistë të fundit, “dhe se është më e lehtë, më pak e kushtueshme dhe më pak stresuese për ta.”

Gjatë muajve të ardhshëm Jenkins thotë se familja shpenzoi gati 121,000 dollarë në kontrata, pagesa ligjore, procedura mjekësore dhe teste për të parëlindurit e tyre.

Përveç kontratave të shumta ligjore me gratë e përfshira, atyre gjithashtu iu desh të luftonin për të marrë të tre emrat e burrave në çertifikatën e lindjes së të parëlindurve të tyre. Për shkak se burrat nuk janë të martuar, të gjithë të përfshirëit kërkuan një avokat të veçantë për të hartuar një marrëveshje prindërimi, thotë Jenkins.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat