Qeveria miraton kërkesën për shpenzimet në projektin “Rehabilitimi i Linjës 10 Hekurudhore Fushë Kosovë-Han i Elezit”

Aktuale

Qeveria miraton kërkesën për shpenzimet në projektin “Rehabilitimi i Linjës 10 Hekurudhore Fushë Kosovë-Han i Elezit”

Më: 23 shkurt 2024 Në ora: 17:20
Foto ilustrim

Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar sot mbledhjen elektronike, në të cilën ka miratuar listën e kandidatëve të propozuar për tre anëtarë të Bordit të Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale, si në vijim:

Habib Basholli;

Nasuf Mjekiqi;

Bahri Karaça;

Avdi Mjeku;

Hasan Preteni;

Kaltrinë Demiri.

Përveç kësaj, është miratuar kërkesa e Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, për rritjen e kufirit të shpenzimeve në shumë prej 10 milionë euro për Projektin “Rehabilitimi i Linjës 10 Hekurudhore Fushë Kosovë – Han i Elezit”, nga fondet e huamarrjes klauzola e investimeve.

Me anë të një kumtese për media, bëhet e ditur se rritja e kufirit të shpenzimeve bëhet për mbulimin e obligimeve të projektit nga Kredia me Bankën Evropiane për Investime, dhe se nuk ndikon në tejkalimin e kufirit të deficitit sipas rregullës fiskale.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat