Banja ku lahej Kleopatra është ende funksionale - Bota Sot
E enjte, 17 tetor 2019
  • Banja ku lahej Kleopatra është ende funksionale

    E dini që vendi ku lahej Kleopatra është ende ekzistues edhe sot. Pavarësisht kësaj, Owa Siwa nuk vizitohet rregullisht sepse është një udhëtim 5-orësh me autobus nga Kajro.

    Por izolimi i zonës në mes të shkretëtirës perëndimore ka ruajtur shumë mirë gjuhën e  banorëve Siwi dhe kulturën Amazigh.

    Nëse mund të përballoni udhëtimin me autobus, do të shpërbleheni me mundësinë që të notoni në banjën e Kleopatrës, një pranverë minerale luksoze, si dhe të provoni ullinj dhe prodhime të shijshme të rritura në vend. Ekziston një eko-shtëpizë e ndërtuar me baltë dhe kripë në dispozicion të vizitorëve të shtëpive.

2 / 5