Për të humbur peshë, një grua duhet të heqë dorë nga diçka brenda vetes

Këshilla mjekësore

Për të humbur peshë, një grua duhet të heqë dorë nga diçka brenda vetes

Më: 13 maj 2023 Në ora: 10:36
Foto ilustrim

Një grua që shëndoshet ngjan me një litar të tendosur, që edhe pse në dukje, përpiqet të shfaqet e qetë. Ajo shfaq një sinqeritet dashamirës, çiltërsi, gatishmëri, sens humori, sarkazëm të shëndetshme. Nuk bëhet fjalë për mungesë sinqeriteti, falsitet, por për një mbrojtje të pranuar dhe të racionalizuar. Nëse jo, çfarë të tregojë? Mbyllje, poshtërsi, cinizëm?

Pothuajse çdo grua që po shton në peshë ka një zemër të plagosur. Sikur vetëm plaga të mund të shërohej duke e lënë të paprekshme sinqeritetin, dashurinë, pranimin, me kalimin e kohës mund të merreshim me shtimin në peshë.

Por bota kështu është: ato vlera garantojnë dështimin, një shtrat lulesh pa gardh që do të shkelet, në rastin më të mirë do të bëjnë piknik. Një grua që po shton peshë e kupton mirë këtë dhe nuk dëshiron të bëhet as viktimë e as e keqe. Kjo është arsyeja pse vjen një guaskë mbrojtëse. Yndyra sigurisht që nuk mbron nga dëmtimet, përkundrazi, por trupi nuk ka mekanizëm tjetër për të mbrojtur plagën.

Pra, ka vetëm një mënyrë për të filluar të humbni peshë: lironi litarin.

Së pari ju duhet të afroheni, pastaj të shtriheni, pastaj të prekni dhe të mos bëni asgjë. Vetëm atëherë do të vijë besimi, do të vijë kontakti. Kështu edhe trupi. Nëse e prekni butësisht, duke hequr blloqet e vjetra, vargjet do të lirohen. Por kjo nuk garanton humbje peshe, sepse çdo grua që po shton në peshë kujton se si dhemb dhe nuk dëshiron të ndodhë më. Ju ndoshta duhet të kërkoni vende, njerëz dhe profesione që do t’ju japin një ndjenjë sigurie.

Dhe kur litari lirohet, trupi do të sugjerojë se si të humbni peshën e tepërt, trupi nuk është armiku juaj.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat