Djaloshit me të cilin mendoja se do të plakem

Life style

Djaloshit me të cilin mendoja se do të plakem

Më: 16 janar 2021 Në ora: 14:30
Foto ilustrim

“Një shok i vërtetë shpirti është ndoshta personi më i rëndësishëm që do të takoni ndonjëherë sepse ju shemb muret dhe ju godet zgjuar. Por për të jetuar me një shok shpirti përgjithmonë? Jo. Shumë e dhimbshme. Shokët e shpirtit vijnë në jetën tuaj vetëm për t’ju zbuluar një shtresë tjetër të vetes dhe më pas largohen. Qëllimi i një shoku shpirtëror është që t’ju lëkundë, t’iu copëtojë pak egon tuaj, t’ju tregojë pengesat dhe varësitë tuaja, të hapni zemrën tuaj në mënyrë që drita e re të futet, t’ju bëjë të dëshpëruar dhe jashtë kontrollit që ju duhet të transformoni jetën dhe të prezantoj me zotin tënd shpirtëror…”- Elizabeth Gilbert

Në këtë udhëtim të jetës, shumë njerëz kalojnë në rrugët tona. Disa thjesht kalojnë pranë ndërsa disa prekin më shumë sesa zemrat tona, ata prekin shpirtin tonë. Ata vijnë pa ndonjë ftesë, por vijnë së bashku me balona gëzimi. Ata e transformojnë jetën tonë, nga një autostradë e vetmuar në një vend të shkretë, ne hidhemi mbi një slitë. Thjesht dëshironi që koha të ngrijë në këtë moment dhe do të dëshironit që këto momente të zgjasnin përgjithmonë por natyra nuk funksionon kështu, asgjë nuk zgjat përgjithmonë. Në fund ju keni mbetur aq të copëtuar saqë asnjë shkencë nuk mund t’iu bashkojë, por më e rëndësishmja është që merr një mësim që asnjë mësues nuk mund t’jua mësojë kurrë.

Djaloshit me të cilin mendoja se do plakem

Falje dhe falenderime

Ju mund ta gjeni të çuditshme pasi unë kurrë nuk isha vajza që i dhashë një shaka botës. Kishte raste që më duhej të kërkoja falje por nuk e bëra, kishte raste që duhej të tregoja mirënjohje por nuk e bëra. Unë e bëj tani. Faljet e mia të sinqerta dhe falënderimet. Faleminderit për ato momente magjike dhe faleminderit edhe për këto momente. Faleminderit që më bëre të kuptoj se mund të jetoj pa ty. Po mësoj të jetoj përsëri dhe të buzëqesh përsëri. Dhimbjet dhe zhgënjimi që mora u bënë mësuesi më i mirë që mund të kisha ndonjëherë. Ndoshta nuk ishim të destinuar të ishim së bashku por një herë më preke zemrën dhe do të jesh atje përgjithmonë.

Zemra ime është copëtuar

Çdo pjesë e thyer mbart një kujtim që më sjell një buzëqeshje në fytyrë. Edhe pse nuk zgjati shumë jam e lumtur që i kam jetuar ato momente. Më the, çdo gjë është në rregull, mbase kjo është ajo që fati kishte rezervuar për ne. Ti ke pasur luftimet e tua dhe kurrë nuk ke dashur që unë të bashkohem. Unë u detyrova të lija sepse e di që askush nuk mund të bindë ose frymëzojë dikë të të dojë. Ti kurrë nuk ke qenë gati.

Këto sfida ishin dashuria ime për ty

Më vjen keq që nuk mund të mjaftohem me asgjë më pak se perfekte. Doja më të mirën nga ty. Kam dëshirë më shumë nga ti. Doja më të mirën për ty dhe për të dy ne. Doja që të bësh gjëra për të cilat ishe i aftë. Doja që të hapje dhuratat brenda teje. Doja që ti të shpalosje talentet e tua dhe të mos lejoje të qëndroje i fjetur. Kam ëndërruar shumë, një të ardhme të madhe për të dy ne.

Mbase nuk dija të doja

Kishte periudha të vështira dhe luftime të cilat ishin krejtësisht të panevojshme. Unë luftova me ty kur nuk duhet ta kisha bërë, por që ishin rezultate të pasionit dhe emocioneve të mia për ty. Të doja, e doja çdo pjesë të tuajën, më interesonte. Kam qarë në krahët e tu për orë të tëra dhe të mbajta dorën kur e bëre, e dija që nuk ishe i thyer dhe nuk do të largoheshe. Më pëlqen se si pëshpëritëm fjalët e sigurimit në kohë të tilla.

Gëzimet e thjeshta në jetë

E doja shumë mënyrën se si flije, më pëlqente të flisja. Kam dashur gjithçka për ty. Mbaj mend se si dashuria ishte fjalë për fjalë në ajër në ato momente. Gëzimet që zbuluam në gjërat e vogla. Gjërat nuk do të jenë më njësoj. Së bashku ne udhëtuam në kohë, ku ishim fëmijë të pafajshëm përsëri duke eksploruar gëzimet e jetës. Era e flokëve, prekja, sytë dhe momentet kur dëgjova rrahjet e zemrës. Unë do t’i çmoj këto përgjithmonë. Mendova se do të plakemi së bashku por e tillë është jeta.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat