Çfarë nëne je?

Life style

Çfarë nëne je?

Më: 21 janar 2021 Në ora: 13:14
Foto Ilustrim

Ka nëna që bëjnë çdo gjë që është në dorën e tyre, që fëmijët të mos shqetësohen, të mos vuajnë, të mos lodhen. Por kjo gjë, edhe pse e bën nënën të ndihet mirë, është një dëm shumë i madh për fëmijët. Nëse jeni e fiksuar që t’i mbani fëmijët tuaj larg çfarëdolloj forme rreziku, do të jeni pengesa kryesore në rrugëtimin e tyre drejt rritjes…

Në të kaluarën të ka ndodhur diçka e rëndë, gjë që justifikon sjelljen tënde obsesive.

E vërtetë b. E gabuar

Me gjithçka që ndodh në botë, është normale që jetoni në ankth.

E vërtetë b. E gabuar

Aksidentet rrugore janë ndër rreziqet më të mëdha me të cilat përballen të rinjtë sot.

E vërtetë b. E gabuar

Abuzimi me alkoolin dhe drogat të shqetësojnë po aq sa aksidentet rrugore.

E vërtetë b. E gabuar

Seksi është i rrezikshëm po aq sa alkooli, droga dhe aksidentet rrugore.

E vërtetë b. E gabuar

Nuk të intereson të kontrollosh se me sa lekë në xhep dalin fëmijët e tu.

E vërtetë b. E gabuar

Kur të jenë 12 vjeç do t’i lësh fëmijët të lirë të dalin me shokët të premten në mbrëmje.

E vërtetë b. E gabuar

Do ta lejoje fëmijën 15-vjeçar që të kalojë një natë jashtë në kamping.

E vërtetë b. E gabuar

Beson se kur të mbushë 17 vjeç, është mjaftueshëm i pjekur për të dalë me shokët të premten në darkë.

E vërtetë b. E gabuar

Kontrollon nëpër sirtarë, spiunon bisedat me shokët dhe kontrollon mesazhet telefonike të fëmijëve të tu.

E vërtetë b. E gabuar

E di se cilat faqe interneti dhe rrjete sociale vizitojnë fëmijët e tu.

E vërtetë b. E gabuar

Ke shënuar në bllok të gjitha numrat e telefonit të miqve të fëmijëve të tu.

E vërtetë b. E gabuar

I sheh me mosbesim miqtë e tyre, nuk të pëlqejnë dhe i kritikon shpesh.

E vërtetë b. E gabuar

Kur djali yt del në mbrëmje, e pret zgjuar deri sa të kthehet në shtëpi.

E vërtetë b. E gabuar

Kur djali yt del me miqtë, e telefonon vazhdimisht, edhe pse e di se atij i vjen turp nga sjellja jote.

E vërtetë b. E gabuar

Më shumë A | Je nënë mbytëse

Pasojat që ndikojnë në rritjen e fëmijëve të tu janë ekstremisht negative. Vë gjithmonë në diskutim pavarësinë e tyre dhe duke kritikuar gjithmonë miqësitë që kanë. Në këtë mënyrë je duke krijuar bazat për një rebelim të mirëfilltë.

Më shumë B | Ke gjetur ekuilibrin e duhur mes përgjegjësisë dhe tolerancës

Të dish se ku shkojnë fëmijët e tu dhe të njohësh miqtë që ata frekuentojnë, bëjnë pjesë te shqetësimet logjike, por ti u jep atyre besim. Është sjellja më e mirë për të rritur fëmijët. Me ta fituar besimin tuaj, ata do të bëjnë gjithçka që mos të të zhgënjejnë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat