Të jeni të dashuruar dhe jo çift!

Life style

Të jeni të dashuruar dhe jo çift!

Më: 10 prill 2021 Në ora: 17:06
Foto ilustrim

Çift janë çorapet, këpucët të cilat nuk mund të ekzistojnë pa njëra-tjetrën. Ato prishen, lodhen, shpohen…. Është e mjaftueshme një gërvishtje, një vrimë, një dëmtim i vogël për një anëtar të çiftit dhe marrëdhënia thyhet, çifti prishet…

Çift do të thotë që nuk mund të ekzistosh pa anëtarin tjetër. Do të thotë që ju mund të mbeteni vetëm në çdo kohë, të padobishëm (në kuptimin e përdorimit) të braktisur sepse vetëm gjysma tjetër “vendosi” të lodhej. Sepse si një njësi nuk do të jeni në gjendje të ekzistoni, nuk do të jeni të dobishëm.

Të jeni të dashuruar… !

Të dëshironi t’i jepeni me pasion tjetrit, por edhe çfarëdo që të merrni të jetë me pasion. Të bini në dashuri çdo ditë, çdo moment. Të mos keni nevojë njëri-tjetrin. Çdo takim duhet të jetë një takim i furnizimit dhe jo i kërkesës. Sepse është një kënaqësi e vërtetë kur të dy duan të japin me pasion.

Jini adhurues të momentit dhe jo të “gjithmonë”. Sepse “gjithmonë” premton, lidh, shtyn.

Koha mban për aq kohë sa e mbajmë. Edhe nëse e dimë se mund të mos zgjasë përgjithmonë, do të jemi në gjendje ta shijojmë. Për shkak se momenti mund të mos ketë një të nesërme, nuk ngre shtyrje.

Dhe mbase duke jetuar momentet, do të vijë ajo ”përgjithmonë”. Dhe nëse “përgjithmonë” nuk vjen, do të keni një kohë/momente të shkëlqyera/të bukura për të kujtuar.

Mos harroni të jeni të dashuruar… me njerëzit, me punën, me momentet, me jetën…!

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat