6 mënyra për të përmirësuar komunikimin në çift

Life style

6 mënyra për të përmirësuar komunikimin në çift

Më: 14 maj 2021 Në ora: 10:30
Ilustrim

Të duash tjetrin është e lindur, ta tregosh atë dhe ta bësh lidhjen të funksionojë kërkon përkushtim. Nëse dashuria dhe lidhja emocionale çalojnë, çifti nuk ka të ardhme. Për të shmangur fundin, çelësi është të mësosh të komunikosh siç duhet.

Si të përmirësojmë komunikimin në çift

Komunikimi është thelbësor por shpesh çiftet as nuk dinë se çfarë do të thotë ky term dhe ngatërrojnë konceptin e komunikimit me konceptin e konfrontimit. Para së gjithash, të komunikosh nuk do të thotë të grindesh apo të debatosh. Në komunikim, mund të shprehen gjithashtu mosmarrëveshje, por kjo mosmarrëveshje nuk duhet të përkthehet domosdoshmërisht në një konflikt. Vetëm duke mësuar të dëgjoni tjetrin ndërsa e respektoni, komunikimi është pozitiv.

Komunikimi shkon përtej të dëgjuarit dhe të folurit, të dish të komunikosh do të thotë të dish të kodosh mesazhe verbale dhe joverbale.

Të mësosh të komunikosh është e mundur, këtu janë disa këshilla të dobishme:

Para se të flisni, dëgjoni veten tuaj

Dëgjoni partnerin tuaj dhe përpiquni të mos interpretoni në mënyrën tuaj atë që ata thonë duke shkaktuar keqkuptime, por duke i njohur ata përpiquni të kuptoni se çfarë duan të thonë në të vërtetë dhe më pas bëni pyetje për t’u siguruar që e kuptoni.

Mos u nxito

Gjatë një dialogu me keqkuptime, instinkti shpesh na çon të themi gjëra për të cilat më pas pendohemi dhe që ndonjëherë nuk i mendojmë vërtet. Kur zemërimi ndihet, duhet të filloni të merrni kohë për t’u qetësuar dhe për të pasur një shkëmbim konstruktiv. Qëndrimi fizik luan gjithashtu një rol të rëndësishëm në diskutim, kështu që ju duhet të merrni një pozicion të hapur, ky pozicion tregon interesin tuaj në marrëdhënie dhe gatishmërinë tuaj për të gjetur një zgjidhje të konfliktit. Nëse e bëni edhe tjetri do të miratojë të njëjtin qëndrim ndaj jush.

Mëso të jesh i përulur

Të jesh modest do të thotë të sigurohesh që perceptohesh realisht. Sipas ekspertëve të psikologjisë, përulësia reflektohet në kontrollin e refleksit konkurrues, një term që i referohet impulsit të pavetëdijshëm për të reaguar tepër për hir të egos së dikujt.

Të jesh i përulur do të thotë të përmbahesh, të mos shpërthesh dhe të përqendrohesh në ato që thotë dhe mendon tjetri. Ne duhet të mësojmë të pyesim veten duke vlerësuar mundësinë që mendimi ynë nuk është më i mirë se ai i partnerit tonë, ose se zgjidhja jonë nuk është e vetmja ose më e mira. Ky parim komunikimi forcon respektin reciprok në marrëdhënie.

Flisni në vetën e parë për të shprehur emocionet tuaja

Padyshim që nëse secili prej jush është në mbrojtje, bisedat nuk do t’ju çojnë larg. Komunikimi i mirë ka nevojë për themelin e duhur. Edhe nëse jeni të zemëruar, të zhgënjyer dhe më shumë, nuk duhet të sulmoni ose fajësoni tjetrin.

Shprehuni pozitivisht

Komunikoni jo vetëm atë që nuk shkon, por edhe ndjenjat tuaja pozitive. Mos harroni sa të fortë dhe të bukur jeni, të bashkuar dhe të dashuruar, mos harroni pengesat që keni kapërcyer për të arritur aty ku jeni. Nëse ai e ka vërejtur lodhjen tuaj dhe i ka vënë fëmijët në shtrat, thoni se e vlerësoni dhe lidhja juaj emocionale do të jetë më e fortë.

Jini gjithmonë të sinqertë

Ndershmëria duhet të jetë një nga shtyllat e marrëdhënies dhe kjo nuk duhet të merret si e mirëqenë. Besimi i fortë është një mburojë që mbron marrëdhënien tuaj nga pjesa tjetër e botës. Kjo është arsyeja pse të qenit gjithmonë të sinqertë është gjithmonë e rëndësishme.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat