Zgjoheni shpesh kur jeni në gjumë? Trupi yt ka një mesazh për ty

Life style

Zgjoheni shpesh kur jeni në gjumë? Trupi yt ka një mesazh për ty

Më: 28 janar 2023 Në ora: 14:43
Foto ilustrim

Gjumi është një nga elementët më të rëndësishëm për mirëqenien e një personi dhe mungesa e tij mund të shkaktojë një numër pasojash negative fizike, mendore dhe emocionale. Për mjekësinë tradicionale kineze, kur vlerësojmë modelin e gjumit, mund të gjejmë shumë informacione të rëndësishme për shëndetin tonë të përgjithshëm.Një nga faktorët që duhet analizuar është koha kur zakonisht flemë dhe ngrihemi për të filluar një ditë të re.

Nëse vështirësia juaj më e madhe në gjumë ndodh midis orës 21:00 dhe 23:00

Mund të jeni duke vuajtur nga stresi, rekomandimi është të kryeni aktivitete që lejojnë pushimin dhe çlodhjen, si meditimi, për të përmirësuar gjumin. Çaji para se të shkoni në shtrat është gjithashtu një opsion i mirë.

Nëse keni vështirësi në gjumë ndodh midis orës 23:00 dhe 01:00

Është e vështirë të rrish në gjumë, mund të ketë ndonjë situatë emocionale. Kjo është koha kur fshikëza e tëmthit është aktive, një organ i lidhur me vetë-përputhjen dhe faljen, sipas mjekësisë tradicionale kineze.

Nëse jeni zgjuar gjithmonë në mes të orës 01:00 dhe 03:00 të mëngjesit

Kushtoji vëmendje ndjenjave negative, si zemërimi dhe zhgënjimi. Ky program është i lidhur me mëlçinë, zemërimin dhe energjinë e tepërt yang. Sugjerimi për ju është të pini një gotë me ujë të ftohtë dhe të përfshini meditimin në rutinën tuaj.

Duke u zgjuar midis orës 3:00 dhe 5:00

Zakonisht do të thotë se një forcë më e lartë po përpiqet të komunikojë me ju, duke ju drejtuar drejt një rruge më të mirë, një qëllimi më të madh në jetë. Përveç kësaj, ajo lidhet me mushkëritë dhe trishtimin. Për t’ju ndihmuar, praktikoni ushtrimet e frymëmarrjes dhe forconi lutjet tuaja.

Nëse problemi i gjumit është midis orës 5:00 dhe 7:00

Ka të ngjarë që në jetën tuaj të keni blloqe emocionale ku duhet të punoni. Për mjekësinë kineze, ky program lidhet me energjitë e shumë emocioneve të bllokuara. Shtriji muskujt dhe kërko mënyra si t’i përpunosh emocionet, duke i forcuar dhe duke u bërë më të përkushtuar ndaj mirëqenies dhe lumturisë tënde.

Duhet të jemi gjithnjë të vëmendshëm ndaj mesazheve që na dërgon trupi ynë, në mënyrë që gjithmonë të kërkojmë mënyra për të përmirësuar cilësinë tonë të jetës.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat