Pse ka (pothuajse) gjithmonë një pasqyrë në ashensorë?

Life style

Pse ka (pothuajse) gjithmonë një pasqyrë në ashensorë?

Më: 4 shkurt 2023 Në ora: 23:44
Foto ilustriml

Ne përdorim pasqyrën e ashensorit për shumë arsye. Por arsyet pse ndërtuesit e vënë brenda janë të ndryshme nga ato tonat.

Arsyeja e vërtetë është një vendosje strategjike, duke pasur parasysh se mbyllja në një «kuti» të varur në boshllëk krijon ankth të kuptueshëm te shumë njerëz.

 Për këtë arsye prodhuesit e ashensorëve janë përpjekur të zvogëlojnë parehatinë e pasagjerëve dhe, në vend që të përshpejtojnë shpejtësinë e ashensorëve për të reduktuar minutat e shpenzuara brenda tyre (gjë që do të kishte çuar në probleme mekanike), zgjidhja ishte të instalohej brendësia e pasqyrave që shpërqendrojnë njerëzit duke “shkurtuar” kohën e kaluar në kabinë.

Gjithashtu, pasqyrat e bëjnë hapësirën e ashensorit të duket më e madhe se ç’është, duke ndihmuar njerëzit klaustrofobikë të shmangin çdo sulm paniku. Jo vetëm kjo. Ndjenja e sigurisë së pasagjerëve është rritur edhe nga fakti se, përsëri falë pasqyrave, të gjithë mund të shohin se çfarë po bëjnë të tjerët, duke shmangur vjedhjet, agresionin apo kontaktin fizik me pasagjerët e tjerë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat