Si të rrisni nivelet tuaja të optimizmit?

Life style

Si të rrisni nivelet tuaja të optimizmit?

Më: 26 mars 2023 Në ora: 16:25
Foto ilustrim

Nivelet tuaja të optimizmit ndikojnë në mënyrën se si jetoni jetën tuaj. Këtu, ne ju japim disa këshilla për t’i rritur ato.

Mënyra në të cilën i arrini qëllimet tuaja, përballeni me sfidat dhe kapërceni dështimet, varet kryesisht nga nivelet tuaja të optimizmit. Edhe pse jo të gjithë e shohin jetën në të njëjtën mënyrë, ju gjithmonë mund ta stërvitni mendjen tuaj për të gjeneruar ose mbajtur optimizëm. Ashtu si ju ushtroni për të mbajtur një zemër ose mushkëri të shëndetshme, truri juaj kërkon disa ndryshime për të shfrytëzuar potencialin e tij të plotë. Megjithatë, ju prireni t’i kushtoni më shumë vëmendje ose të mbani më shumë informacione negative. Sidoqoftë, kjo nuk është e gjitha e keqe. Sepse duke marrë parasysh dhe duke u përballur me dështimet tuaja, ju fitoni aftësi për të gjetur zgjidhje më të mira në të ardhmen. Nga ana tjetër, nëse këto ide marrin gjithë vëmendjen tuaj, ju ktheheni te pesimizmi dhe idetë negative.

Rritni me vetëdije nivelet tuaja të optimizmit

Ju keni një tendencë për t’u fokusuar në mënyrë të pandërgjegjshme në aspektet negative. Prandaj, është e rëndësishme që të punoni për ta ndryshuar këtë. Tre këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të ndryshoni këndvështrimin tuaj:

1. Ndryshoni mendimet tuaja negative

Mendja juaj merr kujtime negative dhe i bën ato më të mëdha dhe më domethënëse se sa janë në të vërtetë. Prandaj, sa herë që keni një mendim negativ, duhet ta kundërshtoni atë me një mendim pozitiv. Për më tepër, për të minimizuar mendimet tuaja negative, duhet t’i analizoni dhe shikoni ato në mënyrë më objektive. Hapi tjetër është zvogëlimi i tyre duke i krahasuar me kujtime të ngjashme ose të ngjashme që janë më të këndshme. Në këtë mënyrë, ju i ndryshoni ato rrënjësisht dhe zgjidhni mendime të reja. Kjo kërkon një proces mësimor që do të marrë pak kohë për t’u praktikuar. Megjithatë, me durim, do të arrini rezultatet e dëshiruara.

2. Shprehni mirënjohje

Ngjarjet negative përzihen nga mendja juaj nëse nuk i balanconi ato me vetëdije. Kur përballeni me një sfidë, këshillohet të bëni një bilanc të asaj që po shkon mirë. Duke marrë kohë për ta bërë këtë, ju i lejoni vetes të regjistroni aspektet pozitive që përjetoni. Për të ndihmuar trurin tuaj të ruajë këto ngjarje pozitive, duhet të merrni kohë çdo javë për të analizuar se për çfarë duhet të jeni mirënjohës. Hapi tjetër është t’u bëni të ditur të dashurve tuaj se i doni dhe se u jeni mirënjohës.

3. Përsëritni pohimet pozitive

Një element kyç për rritjen e niveleve tuaja të optimizmit që merrni me dy hapat e mëparshëm janë pohimet pozitive. Në fakt, këto mesazhe që i përsëritni vetes më rregullisht janë ato në të cilat besoni dhe që përcaktojnë vizionin tuaj për jetën. Ato duhet të përsëriten me bindje të vërtetë dhe të jenë konstante në jetën tuaj të përditshme. Ju mund të filloni me një ose dy pohime që përfaqësojnë vlerat me të cilat dëshironi të jetoni dhe qëllimet që dëshironi të arrini. Për shembull, thuajini vetes “Çdo ditë jam duke u përmirësuar” ose “Unë po jetoj momentin tim më të mirë”. Përsëritja e frazave të ngjashme me këto do të lejojë mendjen tuaj të interpretojë ngjarjet negative ndryshe. Për më tepër, do t’ju bëjë më të fortë përballë tyre dhe do të ruani optimizmin tuaj.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat