Dashuria për veten është rruga më e sigurt drejt shërimit

Life style

Dashuria për veten është rruga më e sigurt drejt shërimit

Më: 25 maj 2024 Në ora: 15:40
Foto ilustrim

Dashuria për veten është ilaçi më i mirë. Është rruga më e sigurt drejt shërimit. Dashuria për veten na ndihmon të ecim përpara, të sodisim përvojat tona të kaluara ose disa nga njerëzit që i kanë populluar dhe të kuptojmë se jemi më mirë pa ta, pa gjykimet e tyre, pa thërrimet që na lanë, pa energjitë e tyre toksike.

Dashuria për veten na bën më të fortë – Na lejon t’u hapim derën atyre që duan të ikin, atyre që mendojnë se ju do të vraponi pas tyre. Dashuria për veten na bën të kuptojmë se do të jemi mirë, edhe nëse jemi vetëm dhe se nuk kemi nevojë për miratimin e askujt për t’u ndjerë të plotë.

Dashuria për veten na bën të fitojmë besim – Ne e dimë se çfarë duam dhe nuk kemi frikë ta themi me zë të lartë. Nuk do të kënaqeni me asgjë më pak dhe nuk do të toleroni lojërat, gënjeshtrat, premtimet boshe të askujt; pavarësisht ndjenjave që keni.

Dashuria për veten të mbron nga ata që të bëjnë të ndihesh sikur nuk llogaritesh. Vetë-dashuria ju mbron nga ata që janë të paaftë për dashuri të sinqertë.

Dashuria për veten ju lejon të mësoni shpejt – Ju kurrë nuk do të bllokoheni në një mjedis toksik. Ju i jepni fund asaj që nuk funksionon ose ju bën një nder. Ju largoheni nga ata që nuk janë në gjendje t’ju vlerësojnë ose respektojnë.

Ju nuk e goditni kokën pas mureve duke përsëritur të njëjtat gabime. Dashuria për veten ju lejon të ndërtoni barriera midis jush dhe atyre që ju lëndojnë. Dashuria për veten nuk ju bën të pashpirt, por ju lejon të jeni indiferentë ndaj atyre që ju dëmtojnë. Kjo ju lejon të vendosni mirëqenien tuaj para çdo gjëje tjetër.

Gjëja më e mirë për vetë-dashurinë është se i bën të pafuqishëm ata përreth jush, ata nuk kanë fuqi mbi ju, ndjenjat apo mendimet tuaja. Mungesa e tyre nuk do t’ju vrasë dhe nuk do t’ju pengojë të bëni gjëra të mëdha. Fyerjet e tyre nuk do t’ju godasin kurrë dhe do t’ju thyejnë sepse ju e dini se kush jeni dhe e doni veten në atë mënyrë.

Ata që nuk e shohin kurrë nuk do të kenë sukses t’ju ndryshojnë. Dhe sapo u hiqet pushteti, njerëzit inatosen. Atyre nuk u pëlqen të ndiejnë se nuk kanë kontroll mbi ju. Atyre nuk u pëlqen të dinë se nuk mund t’ju manipulojnë.

Dashuria për veten nuk do të thotë se ndiheni superior ndaj atyre që ju rrethojnë, ose se jeni të gurtë ose nuk keni zemër. Por thjesht të besoni në veten tuaj, të dini se çfarë doni, të dini se çfarë lloj dashurie dhe respekti meritoni dhe se nuk do të pranoni asgjë më pak se kaq.

Që keni punuar për veten tuaj për një kohë të gjatë, që keni bërë beteja të vështira për të arritur atje ku jeni dhe nuk do të lejoni askënd ta fshijë atë. Nuk do të lejoni dikë tjetër të diktojë sjelljen tuaj dhe t’i imponojë vetes imazhin që duhet të keni.

Dashuria për veten është rezultat i gjithë këtyre viteve të shërimit, gjithë këtyre viteve të shpenzuara duke mbledhur copa, gjithë këto vite vetmie, gjithë këto vite pyetjesh dhe për asgjë në botë, nuk do të linit kurrë askënd ‘të fshijë përpjekjet tuaja. Ju kurrë nuk do të lejoni dikë të shkatërrojë atë që keni shpenzuar me vite duke ndërtuar.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat