Spasovski: Policia në Shkup me 100% efikasitet në zbardhjen e veprave penale lidhur me lëndët narkotike

Maqedonia

Spasovski: Policia në Shkup me 100% efikasitet në zbardhjen e veprave penale lidhur me lëndët narkotike

Më: 1 dhjetor 2023 Në ora: 16:33
Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, sot ka vizituar Sektorin e Punëve të Brendshme në Shkup, njësi organizative e MPB-së, e cila ndërmerr masa dhe aktivitete në hapësirë prej gati 1800 km2, e cila shtrihet në 17 komuna.

Sipas të dhënave që i janë prezantuar ministrit Spasovski, gjendja e sigurisë në zonën e SPB Shkup është në nivel të kënaqshëm, ndërsa në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, zvogëlimi i numrit të krimeve të regjistruara dhe rritja e efikasitetit të policisë në pastrimin e ato janë evidente.

“Dëshiroj veçanërisht të përmend se në vitin 2023 SPB Shkup ka shënuar rezultate të rëndësishme në luftën kundër trafikut të drogës, me efikasitet në zgjidhjen e krimeve në 100%, dhe në rastet e krimit të dhunshëm është shënuar një efektivitet i lartë prej 59%. Përkatësisht, në këtë zonë në muajt mars, tetor dhe nëntor të këtij viti janë zbuluar tre laboratorë ilegale për prodhimin e marihuanës dhe drogave sintetike, konkretisht amfetaminës. Gjatë 129 bastisjeve të banesave dhe lokaleve të tjera janë privuar nga liria 612 persona, janë bërë gjithsej 125 kallëzime penale, si dhe bie në sy konfiskimi i shtuar i të gjitha llojeve të narkotikëve”, tha Spasovski.

Sipas Spasovskit, efektiviteti në zbatimin e veprave penale klasike është 11%, krimi ekonomik është 51%, krimi i organizuar është 40%.

“Vlen të përmendet numri prej 345 personave të ndaluar nga ekipi i bastisjes në SPB Shkup, të cilët kërkoheshin me urdhër të lëshuar për të vuajtur ose vazhduar vuajtjen e dënimit me burg, por edhe për veprime hetimore me kërkesë të prokurorive”, tha Spasovski.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat